Tlf.: 86518005
Få gratis konsulentbesøg
Ring til os på 86518005
- alle hverdage 08.00 - 17.00 og Fredag til 16.00
hulmursisolering halbergs
halbergs small hulmursisolering
halbergs small hulmursisolering
papirisolering hulmur halbers

Hulmursisolering med garanti for den BEDSTE pris!

Boligejere der får hulmurisoleret deres bolig, sparer 4.000 - 5.000 kr. årligt på varmeregningen.

4 gode grunde til at få hulmursisolering

Spar penge
Du sparer 4.000 - 5.000 kr. årligt på varmeregningen. En investering der tjener sig hjem på bare 1-2 år.
Få håndværkerfradrag
Du får et stort økonomisk tilskud i håndværkerfradrag, når du får hulmursisoleret din bolig.
Mindre træk og kulde
Med en hulmursisolering vil du være mindre chikaneret af træk og kulde fra dine murer.
Øger værdien på boligen
Din bolig får et bedre energimærke, og jo bedre energimærke jo mere er din bolig i værd.

3 gode grunde til at vælge Halbergs

 1. Vi har udelukkende uddannede isolatører.
 2. Vi er medlem af Dansk Byggeri, som er din garanti for et professionelt stykke arbejde og medarbejder på dansk overenskomst.
 3. Vi har markedets bedste pris på hulmursisolering og 15 års garanti på arbejdet.
papirisolering spar penge halbers

Få pris på hulmursisolering

 • Udfyld formularen og få din pris på en hulmursisolering med det samme
  Skal udfyldes
  Skal udfyldes
  Skal udfyldes
  Skal udfyldes
  Du mangler at udfylde dit post nr.
 • Udfyld formularen og få din pris på en loftisolering med det samme
  Skal udfyldes
  Invalid Input
  Skal udfyldes
  Skal udfyldes
  Skal udfyldes
  Du mangler at udfylde dit post nr.
Garanti

15 års garanti på hulmursisolering

Halbergs giver 15 års garanti på arbejdet når du får udført en isolering af din hulmur. Det betyder at skulle det vise sig at der er mangler i isoleringen, så kommer vi igen og retter op på det, uden yderligere omkostninger.

billeder halbergs

Se hvordan vi udfører en hulmursisolering

 


Kunderne siger

Vores kunder siger

Kunderne siger
Bjarne Matz
Meget dygtig og kompetent medarbejder , det var en fornøjelse at have Christian fra Halbergs.dk til at udføre hulmursisolering på vores hus , dejligt med en håndværker der rydder op efter sig , vi vil helt sikkert overveje at benytte Halbergs.dk når vi skal have skiftet loftisoleringen.

Kunderne siger
Maiken Madsen
God service, god kommunikation, rigtig flinke håndværkere - dejlig varmt hus

Kunderne siger
God og hurtig service.
Vi har lige fået lagt 400 mm ekstra isolering på loftet! Det gik både hurtigt og hyggeligt. Arbejdet blev gjort flot og færdigt af Peter og Christian. Vi kan VARMT anbefale Halbergs. Hele processen blev kørt professionelt, og vi følte os helt trygge med servicen. Vi elsker sol og sommer og varme, men nu er det lige før vi glæder os til vinteren med vores ekstra isolering. :-)

papirisolering loft

Derfor skal du have lavet en hulmursisolering

Vi er en certificeret professionel isoleringsvirksomhed som er eksperter i isolering af hulmure.

I gamle dage var der i de fleste boliger en massiv mur, så kulden kom direkte ind i boligen.

Så begyndte man at bygge mure med hulrum, hvor der blot var luft imellem. Luften i sig selv virkede isolerende, og kulden havde på den måde meget sværere ved at komme helt ind i boligen, end i en massiv mur.

Dette hulrum, hvori der kun er luft, kan fyldes op med isoleringsmateriale. Hvis man fylder den tomme hulmur op med isolering er effekten helt enorm.

En hulmursisolering er den form for efterisolering af din bolig, som giver dig mulighed for at opnå den største varmebesparelse. Årsagen hertil er, at hulmuren, som før var helt tom, fyldes op med isoleringsmateriale. Det vil med det samme give en isolerende effekt og en besparelse på varmeregningen.

billeder halbergs

Billedeksempler på isolering af hulmur

Hulmursisolering
Hulmursisolering
Hulmursisolering
Hulmursisolering
Hulmursisolering
Hulmursisolering

papirisolering spar penge halbers

Få pris på hulmursisolering

 • Udfyld formularen og få din pris på en hulmursisolering med det samme
  Skal udfyldes
  Skal udfyldes
  Skal udfyldes
  Skal udfyldes
  Du mangler at udfylde dit post nr.
 • Udfyld formularen og få din pris på en loftisolering med det samme
  Skal udfyldes
  Invalid Input
  Skal udfyldes
  Skal udfyldes
  Skal udfyldes
  Du mangler at udfylde dit post nr.
question halbergs

Ofte stillede spørgsmål relateret til hulmursisolering

Vi har mange års erfaring med at isolere hulmure, og vi har gennem årene opnået stor viden inden for emnet. Den viden vil vi rigtig gerne dele med dig. I det følgende har vi svaret på de typiske spørgsmål, der opstår i forbindelse med en hulmursisolering.

Skulle du alligevel have spørgsmål, du ikke kan finde svar på her, så er du meget velkommen til at kontakte os på tlf.: 86518005, eller udfyld formularen øverst på siden, så kontakter vi dig.

Hvad er en hulmur?

Varme bevæger sig dårligt gennem stillestående luft. Denne egenskab har man udnyttet til at isolere huse i årene fra 1900 til 1973, hvor murestenshuse er bygget med dobbeltmure, sådan at der er et tomt hulrum inde i husets mure. Problemet med den tomme hulmur er, at luften inde i hulrummet ikke står stille, hvilket gør at den i praksis ikke har den ønskede isolerende effekt.

I 1973 ramte oliekrisen danskerne, og prisen på varme steg markant. Siden da begyndte man at fylde isoleringsmateriale i hulmuren i mange nybyggede huse for på den måde at spare på varmeregningen. Derfor er der gode chancer for, at dit hus har en tom hulmur, hvis det er bygget før 1973 og ikke er blevet efterisoleret siden da. Men er dit hus bygget efter 1973 er der dog ingen garanti for at det er isoleret, da man forsatte med at bygge tomme hulmure langt op igennem 1980’erne.

Tom hulmur
Tom hulmur
På figuren ses en tom hulmur

Har dit hus har tomme hulmure, er der en kæmpe besparelse at hente på varmeregningen ved at få fyldt den med isolering.

Hvordan finder jeg ud af hvad der er i min hulmur?

Den eneste måde hvorpå du kan finde ud af hvad der er inde i din hulmur, er ved at bore nogle huller i muren (i fugerne mellem murestenene) og kigge ind i muren.

Hvis du ikke selv har mulighed for at gør det, kommer vi gerne ud og undersøger muren for dig - helt uden beregning. I den forbindelse giver vi dig et uforpligtende tilbud på, hvad det vil koste at få optimeret isoleringen i din mur, eller at udskifte den eksisterende isolering med et nyt og bedre isolerende materiale.

Hvad er papirisolering og er det godt til hulmursisolering?

Papirisolering er fremstillet af genbrugsaviser, som er kværnet til små fine fibre. Cellulose er det primære byggemateriale i planter, og er det materiale der bruges til at fremstille papir. Derfor omtales papirisolering også som cellulosefibre. Papirisolering er under fremstillingen blevet blandet med borsalte, som gør at den ikke kan brænde. Papirisolering forhandles også under navnet papiruld, men er grundlæggende det sammen produkt.

Papirisolering kommer som fint granuleret materiale, og er derfor nemt og hurtigt at blæse ind i en hulmur. De små fibre i materialet gør at isoleringen fordeler sig ud i alle kroge af hulmuren, og sikrer på denne måde en tæt og god isolering. Derudover har papirisolering den egenskab, at det lydisolerer utrolig godt, og de brandhæmmende salte gør at skadedyr ikke kan bosætte sig i det.

Hulmursisolering med papirisolering Papirisolering blæses ind i hulmuren via små huller imellem murestenene.

Hvad hvis der er andet isoleringsmateriale i min hulmur?

Hvis der allerede er isolering i din hulmur, kan vi trække det ud og blæse noget nyt ind. Det kan f.eks. være en god ide hvis din mur indeholder Leca-kugler, da disse har en væsentlig dårligere isoleringsevne end papiruld. Faktisk opnår du en isoleringsevne der 140% bedre ved at skifte fra Leca-kugler til papiruld.

Det kan også sagtens lade sig gøre et lade den gamle isolering blive, og så vælge at optimere den gamle isolering ved at udfylde fejl og mangler med papirisolering. Det kan f.eks. være steder hvor de gamle isoleringsplader er faldet sammen, eller hvor isolering er løbet ud i forbindelse med udskiftning af vinduer eller døre.

Hvor meget bedre isolerer papirisolering

Størstedelen af varmen i et hus slipper ud, fordi det ledes fra den varme inderside af huset til den kolde yderside. Hvor hurtigt varmen ledes ud igennem væggene afhænger af materiale vægen består af, for nogle materialer leder varmen hurtigere end andre. Et materiales evne til at lede varmen angives med en λ–værdi (udtales lambda-værdi). For materialer med en høj λ–værdi bevæger varmen sig hurtigere, end for materialer med en lille λ –værdi.

Mere præcist siger λ–værdien hvor meget energi pr sekund (målt i Watt [W]) der bevæger sig igennem hver kvadratmeter [m2] af en 1 meter [m] tyk mur ved en temperaturforskel på 1 grad (målt i Kelvin [K]) på hver side af muren. Ønsker man en mur der er god til at isolere mod varmetab, skal man altså sikre sig en mur med en lav varmeledningsevne (lille λ–værdi).

Papirisolering har en varmeledningsevne på 0,04 W/mK, hvorimod Leca-kugler har en varmeledningsevne på 0,095 W/mK. Det betyder at hvis man har en hulmur, der er isoleret med Leca-kugler, og man udskifter Leca-kuglerne til papirisolering, så opnår man en isoleringseffekt der er 100%*(0,095-0,04)/0,04 = 140% bedre.

Forklaring på lambda-værdi Ligningen i figuren kaldes varmeledningsligningen. Den fortæller os hvordan vi minimerer den varme (q) som sliper ud af vores hus. Hvis λ–værdien i isoleringen er lille, og tykkelsen af isolering (xiso) er stor, så bliver varmen ud af huset (q) lille.

Kan man se på muren hvor isoleringen er blevet blæst ind?

For at få gammel isolering ud, er vi nødt til at tage nogle muresten ud af vægen. Ligeledes er vi nødt til at bore huller i fugerne, der hvor vi blæser den nye papirisolering ind. Efterfølgende gør vi os meget umage for at fylde hullerne ud på en sådan måde, at man ikke kan se, at der har været et indgreb i hulmuren.

Hullet lukkes med fugemasse Når hullerne skal lukkes igen, fylder vi først hullet med fugemasse.

Der afsyres henover hullet Efter at der er kommet fugemasse i hullet, vasker vi området af med syure, for at sikre at der ikke opstår hvide kalkudfældninger fra den nye fugemasse.

Hullet er lukket og væk Efter afvaskning med syre kan man ikke længe se hvor hullet har været.

Kan jeg være hjemme mens der hulmursisoleres?

Ja, du kan sagtens være hjemme og bruge boligen som du plejer når arbejdet udføres. Vi udfører alt arbejdet fra ydersiden af huset.

Hvordan ser der ud inde i hulmuren?

Hulmure kan som i ovenstående figur være tom, eller de kan være fyldt helt, eller delvist, af forskellige typer isoleringsmaterialer. I det følgende gennemgår vi forskellige eksempler på hvordan der kan se ud inde i en hulmur:

Efterisoleret hulmur
Efterisoleret hulmur
I dette eksempel er den tomme hulmur blevet efterisoleret med papiruld.


Isoleret hulmur
Isoleret hulmur
Figuren viser her en hulmur, der er blevet isoleret med isoleringsbats da den blev opført.

En sådan mur er isoleret korrekt, og der kan ikke foretages optimering af isoleringen.

Isolering faldet sammen i hulmur
Hulmur hvor isoleringen er faldet sammen
Figuren viser en hulmur der er isoleret med bats, som med tiden er faldet sammen.

En sådan mur kan med fordel optimeres ved at blæse papirisolering ind i hulrummene imellem den gamle isolering.

Optimering af isolering der er faldet sammen i hulmuren
Optimering af sammenfaldet isolering
Det ses her hvordan isoleringen er blevet optimeret ved at blæse papirisolering ind i mellemrummene i den gamle isolering.

Granulatisolering der er faldet sammen
Hulmur hvor granulat isoleringen er faldet sammen
I eksemplet her ses en hulmur, der oprindeligt er isoleret med granulat, som med tiden er faldet sammen

En sådan mur kan med fordel optimeres ved at blæse papirisolering ind i muren.

Efterisolering af eksisterende granulat isolering
Optimeringen af sammenfaldet granulat
Figuren viser en hulmur, hvor isoleringen er blevet optimeret ved at blæse ny papirisolering ind i de hulrum, der er opstået i den gamle sammenfaldne granulatisolering.

Hulmur isoleret med leca
Hulmur isoleret med Leca-kugler
Figuren viser en hulmur der er isoleret med leca (også kendt som Letklinke nødder). Leca nødder har en væsentlig dårligere isoleringsevne end papirisolering, og det er derfor muligt at opnår en isoleringsevne der er 140% bedre, ved at tømme murene for Lecakugler og i stedet fylde dem med papirisolering.

Hulmur delvist isoleret med leca
Leca-kugler løbet ud ved udskiftet vindue
Figuren viser en hulmur der oprindeligt er isoleret med Leca-kugler. Efterfølgende er der udskiftet et vindue, og Leca-kuglerne er i den forbindelse løbet ud af muren i området omkring vinduet.

Der vil her være en stor gevinst ved at tømme muren helt for Leca-kugler og i stedet for fylde den med papirisolering.

Hulmur isoleret med flamingo
Hulmur isoleret med flamingo
Figuren viser en hulmur, der er isoleret med flamingokugler. Flamingo er meget brændbart, hvilket er en rigtig dårlig egenskab for et materiale der findes i alle murene i dit hus. Derudover falder flamingo utrolig let ud af muren, hvis der opstår huller, eller der bliver udskiftet en døre/vinduer.

Flamingoen kan med fordel suges ud og erstatetes med papirisolering, som er væsentligt mindre brandbart.

Flamingo faldet sammen i hulmur
Flamingo er løbet ud ved udskiftet vindue
I eksemplet her ses det, hvordan flamingokuglerne er løbet der hvor vinduet er blevet udskiftet.

Det vil her være en fordel af suge alt flamingoen ud og erstatte det med papirisolering.

Hvordan efterisoleres en hulmur?

Som det kan ses af ovenstående figurer, er der mange forskellige eksempler på hvordan det kan se ud inde i en hulmur. Men da vi ikke kan se ind i muren, er vi nødt til at gå systematisk til værks når vi isolerer.

En hulmursisoleringen foregår derfor ved, at der med lige stor afstand bores huller overalt i muren. Efterfølgende bliver papirisoleringen blæst ind i muren gennem disse huller. Ved på denne måde at gå systematisk til værks på hele muren, sikrer vi os at isoleringsmaterialet fordeles jævnt inde i muren. Vi slutter naturligvis af med at lukke alle hullerne igen.

Sådan foregår en hulmursisolering
Sådan foregår en hulmursisolering
Det ses her hvordan papirisolering blæses gennem slanger og videre ind i hulmuren. Isoleringen blæses ind gennem huller i muren der er jævnt fordelt henover hele muren.


Hvor langt tid tager det at isolere en hulmur?

Alt afhængigt af hvor stor en bolig der skal hulmursisoleres, tager det gerne fra en halv dag til en hel dag.

Hvor meget sviner det at få lavet en hulmursisolering?

I forbindelse med arbejdet, hvor vi borer huller i muren, vil der drysse en smule støv fra fugerne ud på jorden langs med huset. Ligeledes vil der være en smule spild af papirisoleringen langs med huset. Vi gør alt hvad vi kan for at fjerne denne snavs, der opstår i forbindelse med arbejdet. Der vil dog altid ligge en lille smule tilbage, som vejr og vind vil fjerne med tiden.

Rengøring efter hulmursisolering Vi sørger altid for at gøre så grundigt rent efter os som muligt.

energitilskud halbergs

Få håndværkerfradrag til din hulmursisolering

Hos Halbergs har vi styr på de tilskud og fradrag du kan få, når du forbedrer din bolig.

Håndværkerfradrag
Du kan få håndværkerfradrag for din hulmursisolering, og vi sørger for at vores vores papirarbejde lever op til de krav der er sat af SKAT. Lav din prisforespørgsel nu, og se hvor meget du kan få i håndværkerfradrag!

halbergs thumps up

Derfor skal du vælge Halbergs

Vi er certificeret
Halbergs er certificeret hos CBI Danmark. Dette er din garanti for at vi kan rådgive og vejlede samt er fagligt klædt på til at udføre isoleringsopgaver.

Du er vores bedste ambassadør
Når vi har udført en opgave på din bolig, er det vigtigt for os at du er tilfreds, så du altid varmt kan anbefale os videre til andre.

Vi rydder op efter os

Vi kender det alle sammen, håndværkeren har lavet arbejdet, men der er byggerod og beskidt. Det skal du ikke være nervøs for når du vælger Halbergs. Det betyder meget for os, at du er tilfreds med det arbejde vi udfører. At hulmursisolere er et beskidt arbejde, derfor sørger for vi for alle dine indgange til huset er pæne og rene, når vi er færdige.

halbergs penge

Halbergs vil give den BEDSTE pris!

Hos Halbergs bestræber vi os på at levere den bedste kvalitet, under de bedste vilkår, til en konkurrencedygtig pris - det er dette, som vi kalder for den BEDSTE pris.

Man kan ikke sammenligne æbler med bananer, og det samme gør sig gældende for de services Halbergs leverer. Når Halbergs fortæller at vi giver den bedste pris, er det den skarpeste pris, som lever op til flg. vilkår: 

 • Vi benytter kvalitets produkter/materialer til at udføre vores arbejder med.
 • Vi er medlem af Dansk Byggeri, og derved under Byg Garanti ordningen.
 • Vores udførende medarbejdere er alle under dansk overenskomst med 3F.
 • Vi vil give dig god rådgivning blandt andet med hensyn til rådgivning af håndværkerfradrag, energitilskud m.v.

Skulle du synes at en pris vi har givet dig, ikke er den bedste pris, så vil vi meget gerne høre fra dig, så vi netop kan gøre det til den bedste pris.

Det betyder meget for os, at du som kunde er helt tryg ved at vælge Halbergs til at udføre arbejder for dig!

kasper christopher og mark
På billedet: Kasper, Christopher og Mark fra Halbergs.

question halbergs

Skema til sammenligning

Herunder ser du sammenligningskema du kan bruge, når du skal vælge den håndværker der passer bedst til dig!

Du kan hente skemaet i PDF format ved at trykke her.

Sammenligning af haandvaerkere