Vores telefon nr.: 86518005
Ring til os på 86518005
Man - Tor 08.00 - 17.00 og Fredag 08.00 - 16.00
Se udskiftning af en loftlem
Lær os bedre at kende
4 gode grunde til at få udskiftet din loftlem
Spar penge på din varmeregning
Gamle loftlemme er oftest ikke eller dårligt isolerede. Med en ny loftlem lader du ikke varmen i din bolig slippe ud.
Investering i boligen
At få skiftet din loftlem er ikke forbrug, det er en investering i boligen som du får tilbage i varmebesparelse og boligværdi stigning.
Mindre træk
Du får en bedre boligkomfort med mindre kuldetræk.
Let adgang til loftet
Der er en stige indbygget på loftlemmen, så det giver let og hurtig adgang til dit loft.
Book gratis konsulentbesøg

Få gratis en konsulent ud til din bolig fra Halbergs, så du kan få rådgivning og udarbejdet skræddersyet tilbud.


Skriv din adresse herunder, og se hvornår vi kan besøge dig med en konsulent.

Indtast din adresse
4 gode grunde til at vælge Halbergs

Vi ønsker vores kunder skal have lyst til at anbefale Halbergs, derfor gør vi os meget umage, og har nogle værdier som vi håber du som kunde, vil værdsætte højt, når du skal vælge hvem der skal arbejde på din ejendom.

Mindsker co2 udledning
For at kompensere for co2 udledning ved udskiftning af en loftlem, planter vi i samarbejde med Plant Et Træ, et træ for hver gang en kunde vælger Halbergs.
Dansk overenskomst
Vi er medlem af Dansk Byggeri, som er din garanti for et professionelt stykke arbejde og medarbejdere på dansk overenskomst.
Energivejleder
Vi har uddannede energivejledere fra teknologisk institut.
Trustpilot
Vores kunder giver os 5 stjerner på Trustpilot.
Se hvad vores kunder fortæller
loftisolering halbergs
Plant et Træ

For hver kunde der vælger Halbergs, bliver et træ plantet

I samarbejde med Plant et Træ, planter vi et træ for hver kunde der får udført arbejde hos Halbergs. Vi forventer at plante over 3.000 træer om året.

Så vælger du Halbergs til at udskifte din loftlem, bliver der plantet et træ på baggrund af din beslutning. Dette træ vil optage co2 straks det bliver plantet, og mange år ude i fremtiden.

haandvaerker fradrag

Book gratis konsulentbesøg

Få gratis en konsulent ud til din bolig fra Halbergs, så du kan få rådgivning og udarbejdet skræddersyet tilbud.


Hvad sker der på et konsulent besøg
Med et konsulent besøg fra Halbergs skal du være hjemme. Det betyder meget for os, at du er tilstede og vi kan tale med dig omkring dine ønsker og behov.

Skriv din adresse herunder, og vælg en dato og et tidspunkt der passer dig - så glæder vi os til at rådgive dig til den rigtige løsning.


Book hurtigt og nemt dit gratis konsulentbesøg

Skriv din adresse herunder, så præsenterer vi ledige dato'er og tidspunkter for dig, som du kan booke med det samme.
Indtast din adresse
Kunderne siger

Vores kunder siger

Kunderne siger
Bjarne Matz
Meget dygtig og kompetent medarbejder , det var en fornøjelse at have Christian fra Halbergs.dk til at udføre hulmursisolering på vores hus , dejligt med en håndværker der rydder op efter sig , vi vil helt sikkert overveje at benytte Halbergs.dk når vi skal have skiftet loftisoleringen.

Kunderne siger
Maiken Madsen
God service, god kommunikation, rigtig flinke håndværkere - dejlig varmt hus

Kunderne siger
God og hurtig service.
Vi har lige fået lagt 400 mm ekstra isolering på loftet! Det gik både hurtigt og hyggeligt. Arbejdet blev gjort flot og færdigt af Peter og Christian. Vi kan VARMT anbefale Halbergs. Hele processen blev kørt professionelt, og vi følte os helt trygge med servicen. Vi elsker sol og sommer og varme, men nu er det lige før vi glæder os til vinteren med vores ekstra isolering. :-)

billeder halbergs

Billedeksempler på udskiftning af loftlem

Set oppe fra inden ny loftlem påsættes
Forberedelse til ny loftlem
Fastgørelse af ny loftlem
Ny loftlem isat med stige
Ny loftlem isat, liste arbejde kan påbegyndes
Listearbejde omkring ny loftlem

question halbergs

Spørgsmål og svar angående udskiftning af loftlem

Vi har mange års erfaring med udskiftning af loftlemme for danske husejere. Vi har i den forbindelse opnået stor viden indenfor området. Den viden vil vi meget gerne dele med dig, og vi har derfor svaret på nogle af de typiske spørgsmål, der opstår omkring loftlemme og udskiftning af loftlemme.

Hvis ikke du finder svar på dine spørgsmål her, er du velkommen til at kontakte os på tlf.: 86518005 eller udfylde vores formular øverst på siden, så kontakter vi dig.

Hvad er en loftlem?

Ny loftlem med udfoldelig stigeEn loftlem er den lille lem, du åbner for at komme op på dit loftrum. De loftrum som en loftlem fører op til, er ikke opvarmede, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på om denne lem er tæt og isoleret, da varmen fra boligen ellers kan trænge ud her.

Ældre loftlemme er ikke altid fasmonterede med et hængset, men kan bare være en løs plade, som skubbes op lægges på loftet. Ofte skal der bruges en stige eller noget tilsvarende at stå på, for at komme op på selve loftrummet.

Den nye loftlem er konstrueret sådan, at lemmen åbnes ned i boligen. Samtidig kommer der en stige til syne, som kan foldes ud, hvorefter man nemt og hurtigt kan komme op på loftet.

Kan min loftlem udskiftes?

Langt de fleste loftlemme har standardmål, og det vil derfor være nemt at finde en ny loftlem, som passer ind, der hvor den gamle har siddet. Men selv hvis dette ikke skulle være tilfældet, så kan man sagtens få bygget en ny loftlem, der passer på dine mål.

Kan det kræve efterfølgende malerarbejde?

Nogle loftlemme kan vi skifte uden det kræver indgreben i loftet. Men andre gange kan vi ikke. Derfor kan du forvente, at alt afhængigt af hvordan din bolig er, så kan det kræve noget spartle og malerarbejde som Halbergs ikke udfører. Oftest er det noget du kan udføre selv.

Hvorfor skal jeg udskifte min loftlem?

Loftlemmen udgør ofte den svageste del af din loftisolering. Gamle loftlemme består typisk af en træplade, som isolerer meget dårligt. Konsekvensen er, at den varme luft nede fra boligen vil bevæge sig hurtigt op igennem loftlemmen og forsvinde ud i det kolde loftrum.

Varmetab gennem dårligt isoleret loftlem

Derudover har gamle loftlemme utætheder eller slutter ikke helt tæt til. Hvis dette er tilfældet, vil den varme luft kunne strømme direkte ud igennem disse sprækker. Samtidig vil den kolde luft fra loftrummet kunne trække ned i din bolig. Hvis dette er tilfældet, fører det til endnu større varmetab end når varmen bevæger sig gennem den tynde loftplade.

Varmetab gennem loftlem der ikke slutter tæt

I begge tilfælde vil loftlemmen være skyld i et stort varmetab fra boligen, hvilket viser sig i din varmeregning. I mødet mellem den kolde og varme luft, vil der ligeledes opstå kondens, hvilket giver grobund for svamp og råd.

Hvorfor isolerer nogle materialer bedre end andre?

Varme bevæger sig hurtigere i nogle materialer end i andre. Denne egenskab kaldes materialets varmeledningsevne, som angives med en såkaldt λ-værdi (udtales lambda værdi). Materialer med en stor λ-værdi er gode til at lede varmen, og omvendt er en lille λ-værdi et udtryk for, at materialet har en dårlig evne til at lede varmen.

Tørt fyrretræ har en λ-værdi på omkring 0,12 W/mK, hvorimod moderne isoleringsmaterialer har en λ-værdi på 0,04 W/mK. Det betyder, at et typisk isoleringsmateriale leder varmen 3 gange dårligere end fyrretræ, hvilket fortæller, hvor betydeligt det er at anvende isoleringsmaterialer i sit hus.

Stillestående luft har en meget lille λ-værdi på 0,025 W/mK, hvilket er grunden til at isoleringsmaterialer netop består af små celler/lommer med luft. Derudover er det vigtigt, at selve materialet, der indkapsler luften, også er dårlig til at lede varmen (har en lille λ-værdi).

Lambda-værdier og isoleringsevne Et materiales λ-værdi fortæller, hvor hurtigt varmen ledes gennem materialet. En stor λ-værdi betyder, at varmen ledes hurtigt, og materialet dermed isolerer dårligt. Omvendt betyder en lille λ-værdi, at materialet isolerer effektivt. 

Hvordan udregner man isoleringsevnen af en loftlem?

Et materiales isoleringsevne afhænger både af materialets λ-værdi (se beskrivelse herover) og tykkelsen af materialet. Kender man disse to værdier, kan man beregne isoleringens U-værdi. U-værdien fortæller, hvor meget energi (målt i Watt), der forsvinder ud igennem hver kvadratmeter m2 af isoleringsmaterialet, når der er en 1 grads temperaturforskel på hver side af isoleringsmaterialet.

For at beregn U-værdien for et isoleringsmateriale, skal man bruge varmeledningsligningen:
q = λ × ΔT / Δx.
Indsætter man i denne ligning λ-værdien og tykkelsen af isoleringsmaterialet Δx (og sætter temperaturforskellen ΔT til 1), så får man U-værdien.

En gammel loftlem består ofte af massivt træ, som har en λ-værdi på 0,12W/mK. For en loftlem af massivt træ med en tykkelse på 5 cm (0,05m) finder vi en U-værdi på:
0,12 W/mK × 1 / 0,05 m = 2,4 W/m2K.

Den nye loftlem, som vi kan installere for dig, er opbygget af en kerne med 46 mm Ekspanderet Polystyren (λ-værdi = 0,032W/mK), som er omsluttet af 2 x 3 mm HDF plader på hver side. HDF har en λ-værdi på 0,115 W/mK. HDF pladerne udgør 11,5% af lemmens samlede tykkelse af loftlemmen. Vi kan dermed beregne den nye loftlems U-værdi som:
((100%-11,5%) × 0,032 W/mK + 11,5% × 0,115 W/mK) × 1/ (0,046m + 0,006m) = 0,8 W/m2K

Hvor meget bedre isolerer en ny loftlem?

Ovenfor fremgår det, hvordan U-værdien for en ny og en gammel loftlem kan beregnes. Og netop U-værdien fortæller, hvor meget energi (varme), der bevæger sig ud igennem loftlemmen pr m2.

I ovenstående eksempel har vi beregnet U-værdien for en gammel massiv loftlem i træ, som vi finder til at være 2,4 W/m2K. U-værdien for en ny loftlem er 0,8 W/m2K. Med udgangspunkt i disse beregninger får vi, at den nye loftlem isolerer 2,4 / 0,8 = 3 gange bedre end den gamle loftlem.

Derudover er den nye loftlem udstyret med en lufttæt isolerende gummifuge, som sikrer, at der ikke strømmer luft ud langs kanten af loftlemmen. Er din gamle loftlem utæt i kanterne, vil du opleve en endnu større forbedring ved at skifte til en ny.

Den nye loftlem isolerer dermed 2,4 / 0,8 = 3 gange bedre end den gamle lem. Derudover er den nye loftlem udstyret med en lufttæt isolerende gummifuge, som sikrer, at der ikke strømmer luft ud langs kanten af loftlemmen. Er din gamle loftlem utæt i kanterne, vil du opleve en endnu større forbedring ved at skifte til en ny.

Opbygning af flamingo Den nye loftlem har en kerne, som består af ekspanderet polystyren, som er opbygget af en masse små celler/kugler, som indeholder stillestående loft. Denne kombination af polystyren og stillestående luft giver en meget høj isoleringsevne.

Hvilke fordele er der ved den nye loftlem?

Først og fremmest er den bedre isoleringsevne en kæmpe fordel ved den nye loftlem. Der er to overordnede årsager til, at du opnår bedre isolering med den nye loftlem. For det første er isoleringsevnen af den nye lem meget bedre, fordi den indeholder en kerne af ekspanderet polystyren. Sammenlignet med en gammel loftlem bestående af 50mm massivt træ, så isolerer den nye loftlem 200 % bedre.

Derudover er den nye loftlem tætnet med en gummiliste langs med kanten, som gør, at den lukker helt tæt, så der ikke er risiko for, at der kan strømme luft ned langs lemmens kanter.

Gamle loftlemme ligger i nogle tilfælde løst, og ved kraftige vinde kan man opleve, at loftlemmen bliver suget op. Den nye loftlem sidder fast, og kan kun åbnes ved, at man aktiverer en knap nedefra. Gummifugen langs lemmens kant sikrer ligeledes, at det ikke trækker, når der dannes undertryk på loftet under kraftig blæst.

Den nye loftlem har en indbygget stige, som kommer til syne, når lemmen åbnes. Det gør det nemt hurtigt at komme op på loftet, uden at du først skal hente en stige og stille den op under din loftlem.

Varmetab gennem en gammel loftlemDer kan være et enormt varmetab forbundet med en gammel loftlem. En ny loftlem isolerer 200% bedre end en gammel loftlem bestående af 50mm massivt træ. Derudover har den nye loftlem en indbygget gummiliste, som sikrer, at der ikke slipper træk ned langs kanten af loftlemmen.

Kan det stoppe træk i boligen?

En loftlem, der er dårligt isoleret, og måske samtidig er utæt, kan være årsag til træk i boligen, som giver dårligt indeklima.

Hvor lang tid tager det at få udskiftet en loftlem?

Det tager typisk en halv arbejdsdag at udskifte en loftlem.

Kan man bruge boligen imens loftlemmen sættes i?

Ja, du kan sagtens være hjemme og benytte boligen, mens vi sætter en ny loftlem i din bolig.

halbergs thumps up

Derfor skal du vælge Halbergs

Vi er certificerede
Halbergs er certificeret hos CBI Danmark. Dette er din garanti for at vi kan rådgive og vejlede, samt er fagligt klædt på til at udføre isoleringsopgaver.

Du er vores bedste ambassadør
Når vi har udført en opgave på din bolig, er det vigtigt for os at du er tilfreds, så du altid varmt kan anbefale os videre til andre.

Vi rydder op efter os

Vi kender det alle sammen; håndværkeren har lavet arbejdet, men der er byggerod og beskidt. Det skal du ikke være nervøs for, når du vælger Halbergs. Det betyder meget for os, at du er tilfreds med det arbejde, vi udfører. Derfor rydder vi op efter os og gør rent, hvor vi har arbejdet.

halbergs penge

Halbergs giver prisgaranti på udvalgte produkter/ydelser

Vi ønsker at du skal føle dig tryg ved at vælge Halbergs, derfor giver vi dig prisgaranti, med yderligere 5% rabat, hvis du mod forventning skulle få et bedre tilbud, end det vi har givet dig. 

Man kan ikke sammenligne æbler med bananer, og det samme gør sig gældende for de services Halbergs leverer. Vi giver prisgaranti og yderligere 5% rabat til dig, hvis du får et tilbud fra en sammenlignelig virksomhed med et sammenligneligt produkt, hvor prisen er billigere end den pris, du har fået fra Halbergs. Vilkårerne for prisgarantien kan ses herunder:

Sammenlignelige virksomheder

 • Medlem af anerkendt garantiordning, eksempelvis Dansk Byggeri, og derved under Byg Garanti ordningen.
 • Alt arbejde udføres af medarbejdere under dansk overenskomst med 3F.
 • Virksomheden har minimum leveret to årsregnskaber med positivt resultat - din sikkerhed for de kan levere garantien. 

Sammenlignelige produkter/tilbud

 • Nøjagtig antal m2 og eller m3 skal fremgå af tilbuddet vi skal prismatche imod.
 • Produktet der eventuelt installeres skal fremgå af tilbuddet vi skal prismatche imod.
 • Ydelsen der udføres skal specificeres, så det det tydeligt kan ses om det er samme services der leveres. 
 • Produktet/tilbuddet skal være tilgængeligt for alle at købe.

Hvornår gælder prisgarantien

 • Prisgarantien gælder fra du har fået din ordrebekræftelse til arbejdet påbegyndes.
 • Prisgarantien gælder kun på tilbud der er på max 50.000 kr. eller derunder.

Vi giver prisgaranti på flg. produkter:

 • Loftisolering
 • Hulmursisolering
 • Isolering af skunk
 • Fliserens
 • Udskiftning af loftlem

kasper og christopher
På billedet: Kasper og Christopher fra Halbergs.

question halbergs

Skema til sammenligning

Herunder ser du sammenligningskema du kan bruge, når du skal vælge den håndværker der passer bedst til dig!

Du kan hente skemaet i PDF format ved at trykke her.

Sammenligning af haandvaerkere