Vores telefon nr.: 86518005
Ring til os på 86518005
Man - Tor 08.00 - 17.00 og Fredag 08.00 - 16.00
Se her hvordan vi renser fliser
Lær os bedre at kende
4 gode grunde til at få renset dine fliser
Få pæne fliser igen på bare én dag
Vi renser alt snavs, flisepest, alger m.v. af dine fliser, så de næsten bliver som nye igen.
Imprægnering beskytter fliserne
Vi imprægnerer dine fliser når de er blevet renst, så de bliver ved med at være pæne så længe som muligt.
Præsentabelt helhedsindtryk
Hele udtrykket din bolig får bliver pænere, da den står med pæne og rengjorte fliser.
Rengør istedet for udskiftning
Det er mere co2 venligt at rengøre sine eksisterende fliser, end at der skal produceres nye til din bolig.
Se forskellen på "gør det selv" og professionel fliserens
Book gratis konsulentbesøg

Få en gratis prøverens, så kan også få rådgivning og udarbejdet et skræddersyet tilbud.


Skriv din adresse herunder, og se hvornår vi har ledige tider til at give dig en gratis prøverens.

Indtast din adresse
Se eksempler på fliser vi har renset
4 gode grunde til at vælge Halbergs

Vi ønsker vores kunder skal have lyst til at anbefale Halbergs, derfor gør vi os meget umage, og har nogle værdier som vi håber du som kunde, vil værdsætte højt, når du skal vælge hvem der skal arbejde på din ejendom.

Mindsker co2 udledning
For at kompensere for co2 udledning ved en loftisolering, planter vi i samarbejde med Plant Et Træ, et træ for hver gang en kunde vælger Halbergs.
Dansk overenskomst
Vi er medlem af Dansk Byggeri, som er din garanti for et professionelt stykke arbejde og medarbejdere på dansk overenskomst.
Energivejleder
Vi har uddannede energivejledere fra teknologisk institut.
Trustpilot
Vores kunder giver os 5 stjerner på Trustpilot.
Se hvad vores kunder fortæller
Få en gratis prøverens

Prøverensen udføres af vores uddannede konsulenter, så du kan få rådgivning og udarbejdet et skræddersyet tilbud.

Hvad sker der på et konsulent besøg med gratis prøverens.
Med et konsulent besøg fra Halbergs skal du være hjemme. Det betyder meget for os, at du er tilstede og vi kan tale med dig omkring dine ønsker og behov.


Indtast din adresse

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er flisepest og hvorfor kommer det?
Flisepest er en betegnelse for de ”udslæt” dine fliser får pga. at tilgroninger af lav. Lav er en svampeart, som er karakteriseret ved, at de ikke har nogle rødder og kan klare sig med meget små mængder næring. Derfor kan de gro på både på sten, beton og dine fliser. Flisepest kan antage mange forskellige farver, alt efter hvilken art det drejer sig om.

Hvorfor kommer der mos og alger på fliserne?
Mos og alger er levende organismer, som findes de fleste steder i naturen. Alger er små encellede dyr, som klarer sig de fleste steder, så længe de får lys og fugt. Mos er en plante uden rødder, som derfor kan gro selv på flisebelægninger, så længe der er fugt og lys tilstede. Både mos og alger spreder sig ved at udsende mikroskopiske sporer, som spredes med vinden og bliver til nye individer.

Hvordan fjerner jeg mos, alger og flisepest?
Den metode du skal anvende for at gøre dine fliser pæne igen afhænger af, hvilket problem du oplever på dine fliser. Alger kan fjernes ved at sprøjte et algemiddel ud over fliserne, men dette middel fjerner ikke mos og flisepest. Afvaskning med fliserens fjerner mos og alger, men flisepesten kan ikke fjernes fuldstændig med denne metode. En kraftig højtryksspuling kan fjerne det hele, men tager meget lang tid hvis man ikke har det rigtige udstyr.

Skal man være hjemme, når en fliserens udføres?
Nej, du behøver ikke være hjemme, vi skal blot have adgang til en udendørs vandhane.

Hvordan fungerer 15 års garanti?
Hvis du tilkøber en årlig vedligeholdelsesaftale på dine fliser, så giver vi 15 års garanti. Prisen for vedligeholdelse afhænger af hvor mange m2 fliser du har, kontakt os for et godt tilbud!

Datablade

Neutralon Klar til brug - TDS
Kelax 50
Imprægnering

loftisolering halbergs
Fliserens halbergs

Ofte stillede spørgsmål om beskidte fliser og fliserens

Gennem vores arbejde med at rense fliser og forebygge, at fliserne bliver beskidte igen, har vi opnået stor viden inden for området. Den viden vil vi rigtig gerne dele med dig. Derfor svarer vi her på en række typiske spørgsmål relateret til de problmer, du oplever på dine fliser, hvordan det kan fjernes, og hvordan du forebygger problemerne.

Hvad er flisepest og hvorfor kommer det?

Flisepest er en betegnelse for de ”udslæt” dine fliser får pga. at tilgroninger af lav. Lav er en svampeart, som er karakteriseret ved, at de ikke har nogle rødder og kan klare sig med meget små mængder næring. Derfor kan de gro på både på sten, beton og dine fliser. Flisepest kan antage mange forskellige farver alt efter hvilken art det drejer sig om.

Lever hvor der er fugtigt
Flisepest skal have fugt for at leve, og klarer sig derfor bedst i fugtige områder. Graden af fugtighed kan variere meget på dine flisebelægninger. Her er det primært sollyset og vinden, der har evnen til at udtørre visse områder, hvilket gør det svært for flisepesten at trives der. Derfor ser vi oftere flisepest på de flisebelægninger, der ligger på nordsiden af huset, da disse har mest skygge og dermed mindre udtørring.

Ligeledes ses det ofte, at flisepesten forsvinder eller svækkes på den del af belægningen, der ligger tættest på huset, og dermed er mest beskyttet mod regn. Flisepest sætter sig oftere og hurtigere på gamle fliser, hvilket skyldes, at fliserne med tiden får små opsprækninger og fuger i overfladen, som gør, at fugt kan trække ind i materialet.

Vinden er som sagt også en vigtig faktor for udtørring. Der hvor vinden ikke har magt, vil der typisk være mere fugtigt. Derfor ses der bl.a. mere flisepest i områder med smalle passager og mindre områder omkranset af kraftige hække, store buske og plankeværk. Her vil der være mere vindstille og dermed mere fugt. Typisk vil der samtidig være mindre sollys i sådanne områder.

Klarer sig bedst i surt miljø
Ud over tilstedeværelsen af fugt og lys, så trives flisepest også bedst i et surt miljø. Overfladen af nye cementholdige materialer (f.eks. tag og fliser) er basiske, fordi der udskilles hydroxider fra alkalimetaller i den friske cement. Derfor er miljøet på sådanne nye materialer ikke godt for flisepesten. Med tiden dannes der ikke længere hydroxider fra cementen, og syrligheden i regnvandet vil begynde at dominere miljøet på materialets overflade. Dermed at der skabt et surt og attraktivt miljø for flisepesten.

Meget flisepest
Flisepest skyldes lav (en rodløs svamp), der vokser i små kolonier på dine fliser.

Hvorfor kommer der mos og alger på fliserne?

Mos og alger er levende organismer, som findes de fleste steder i naturen. Alger er små encellede dyr, som klarer sig de fleste steder, så længe de får lys og fugt. Mos er en plante uden rødder, som derfor kan gro selv på flisebelægninger, så længe der er fugt og lys tilstede. Både mos og alger spreder sig ved at udsende mikroskopiske sporer, som spredes med vinden og bliver til nye individer.

Belægninger der ligger i skyggen er oftere fugtigere, end der hvor solen skinner meget. Derfor finder man oftere alger og mos på belægninger under træer, langs hække og buske, eller på nordsiden af huset, hvor der er mere skygge. Ligeledes kan utætheder i tagrender medføre fugtige fliser, og dermed gunstige forhold for algerne og mosserne. Mos er altid grønt, hvorimod alger kan opleves i både grønne, gule, røde og blålige nuancer.

Mosbelægning Mos på fliserne kan give belægningen en glat overflade.

Hvordan fjerner jeg mos, alger og flisepest?

Den metode du skal anvende for at gøre dine fliser pæne igen afhænger af, hvilket problem du oplever på dine fliser. Alger kan fjernes ved at sprøjte et algemiddel ud over fliserne, men dette middel fjerner ikke mos og flisepest. Afvaskning med fliserens fjerner mos og alger, men flisepesten kan ikke fjernes fuldstændig med denne metode. En kraftig højtryksspuling kan fjerne det hele, men tager meget lang tid. I det følgende ser vi nærmere på de forskellige metoder.

Vi har testet de forskellige metoder i fjernelsen af flisepest, alger, mos og ukrudt på flisebelægnigner. Resultatet viser, at flisepest stort set er umulig at fjerne, medmindre vores kraftige professionelle udstyr anvendes. Mos, alger og ukrudt kan tildels fjernes, men det kræver et stort og fysisk hårdt arbejde.

Kemisk bekæmpelse af alger
Da den primære kilde til grimme fliser er levende organismer (alger, lav og mos), er det oplagt at anvende kemisk bekæmpelse af disse ubudne gæster. Der findes kun godkendte midler til bekæmpelse af alger. Hvis alger er den primære kilde til grimme fliser, kan du altså anvende et af de tre godkendte midler:
 • Neutralon – klar til brug
 • Algefri N – klar til brug
 • Flügger facade algefjerner

Fælles for disse produkter er, at de sprøjtes ud over fliserne, hvor de skal have lov til at trænge ind for at opnå et godt resultat. Undgå at påføre produktet, hvis der er udsigt til regnvejr, da produkterne skal have lov til at trænge ind en dags tid, og ikke må skylles væk forinden.

Vask med fliserens
Der findes en række forskellige produkter på markedet, som kan anvendes til fliserens. Hornum Flisepest Rens har vist gode resultater i forhold til at komme de genstridige plamager af lav (flisepest) til livs. Andre produkter på markedet til afvaskning af flisebelægninger er:
 • Nilfisk Træ- og Fliserens
 • Flügger Fliserens
 • Hornum Belægningsrens
 • Bollerup Jensen Fliserens
 • Borup Fliserens
 • Miller Fliserens

Fælles for disse produkter til fliserens er, at de skal sprøjtes ud over fliserne og derefter børstes grundigt rundt med en kost. Herefter skal det have lov til at sidde et stykke tid og opløse snavset, inden der skyldes efter med vand. Processen kan evt. gentages nogle gange for at opnå et godt resultat.

Anvendelse af fliserens Fliserens hjælper med at løsne skidt og snavs fra fliserne.

Højtryksspuling af fliserne
Det er oplagt at forsøge at fjerne snavs fra fliserne med en højtryksrenser. Desværre er denne metode meget hård for flisernes overflade, og der er stor risiko for, at den spidse stråle med sit høje tryk ødelægger fliseoverfladen. Opstår der først fordybninger og ujævnheder i flisens overflade, har alger, lav og mos endnu nemmere ved at sætte sig fast på fliserne.

Det anbefales i stedet at anvende en terrassevasker, som fordeler trykket over et større områder, og som dermed er mere skånsom over for fliserne. Vælger du alligvel at bruge en højtryksrenser, er det vigtigt, at strålen indstilles til at være tilstrækkelig blød, hvis det er muligt. Ellers er det vigtigt, at strålen ikke føres for tæt på fliserne.

Højtryksspuling af fliser Undgå at spule med en spids stråle tæt på fliserne. Gør istedet strålen blød og hold afstand til fliserne.

Skånsom rengøring med terrassevasker
En terrassevasker (terrasserenser / flisevasker) er konstrueret som en lille kasse, der er åben nedad til, og som kan skubbes rundt på fliserne. Under kassen sidder en roterende arm med to højtryksdysser monteret på. Terrassevaskeren tilkobles en højtryksrenser, som leder trykket ud igennem dysserne under terrassevaskeren. Det høje tryk får armen med dysserne til at rotere og fordele trykket under terrassevaskeren, som skånsomt vasker snavet af fliserne. Opbygning af flisevasker Inde i flisevaskeren sidder en roterende arm med en dysse i hver ende, der under højt tryk sprøjter vand ned på flisen og får armen til at rotere og fordele vandet jævnt.

Test: Rens af fliser med terrassevasker
På billederne nedenfor fremgår det, hvordan vi tester en terrassevasker af den type, der kan købes i et byggemarked eller havecenter. Man kan med fordel anvende terrassevaskeren på et mindre område ad gangen. Når området er blevet vasket, er det dækket af beskidt vand. Man er derfor nødt til at feje vandet væk, for at se om man har fået alt snavset med. Vaskning og fejning gentages, ind til det ønskede resultat er opnået.

Sådan bruges fliservaskeren Vand og snavs fejes væk for at se resultatet Brug først flisevaskeren på et mindre område. Fej efterfølgende snavs og vand væk fra fliserne for at se om alt skidt og snavs er fjernet.

Resultatet af at bruge en flisevaskerFlisepest blev siddende
Vores test med flisevaskeren viste, at den kunne fjerne noget af snavsen og skidtet, hvorved fliserne blev tydeligt lysere. Flisepesten blev dog siddende, ligesom kraftigt mos og ukrudt mellem fliserne heller ikke blev fjernet.

Professionelt udstyr: den eneste løsning, der fjerner både flisepest, mos, alger og ukrudt
Flisevaskere, som anvendes af professionelle, viser sig at være mere effektive og fjerner alt snavs på fliserne. Selv den genstridige flisepest forsvinder, når det professionelle udstyr tages i brug. Vi har ikke fundet, at nogen anden metode opnår lige så god et resulat som når det professionelle udstyr anvendes.

Resultatet af professionel fliserensFør og efter billede ved brug af det professionelle udstyr til at rense fliser med. Både flisepest, alger, mos og ukrudt er væk.

Hvordan forebygger jeg flisepest, mos og alger?

Tagrendens elementerNår man har fået renset og gjort sine fliser pæne, ønsker man, at de kan forblive sådan så længe som muligt. I det følgende ser vi på, hvordan du kan forebygge, at dine fliser bliver grimme igen.

Få sol og luft til dine fliser
Som tidligere beskrevet er både alger, mos og flisepest afhængige af, at de lever i et fugtigt miljø. Dette er typisk steder med begrænset vind og sollys. Derfor kan man skabe et mere tørt miljø på fliserne ved at fjerne hække og buske, for på denne måde at få mere ventilation og lys omkring fliserne. Ligeledes kan beskæring af træer give mere sollys til fliserne.
Alger i skyggen Hækken og huset skygger for belægningen, og der opstår derfor alger på fliserne.

Beskyt med et lag imprægnering
Har du først fået gjort dine fliser helt rene, kan det være en fordel at lægge et lag imprægnering ud over dem. Imprægnering gør fliseoverfladen vandafvisende og sikrer dermed, at flisen ikke suger vand og fugt. Da tilstedeværelsen af vand er det underliggende problem, der fører til vækst af alger, mos og flisepest, og ligeledes er årsag til nedbrydning er fliseoverfladen, er imprægnering en særdeles effektiv måde at beskytte sine fliser på.

Imprægneringsvæsken sprøjtes i et tyndt lag ud over fliserne. Brug evt. en ukrudtssprøjte til at fordele imprægneringen jævnt ud over fliserne. Alternativt kan det påføres med en malerrulle. Det kan være vanskeligt at bedømme, hvor meget væske det er nødvendigt at påføre. Når væsken begynder at kunne ses som en mælket substans på fliseoverfladen, er der sprøjtet for meget på. På denne måde kan du prøve dig frem og finde ud af, hvor meget imprægnering, der er nødvendigt.

Beskyt mod vækster med et basisk miljø
Som beskrevet tidligere trives alger, mos og flisepest bedst, hvis fliseoverfladen er sur. Derfor kan behandling med en opløsning af kaustisk soda være en måde at holde fliseoverfladen basisk og dermed gøre det vanskeligt for væksterne at leve der.

Hvornår skal jeg rense mine fliser?

Du kan, i princippet, vaske og behandle dine fliser året rundt. De fleste kunder vælger dog at få det gjort i foråret, så de har glæde af de rene fliserne henover sommerhalvåret.

Hvornår skal jeg algebehandle?
Algebehandling, der er påført fliserne, skal have lov til at sidde et stykke tid for at virke optimalt. Derfor er det vigtigt, at algebehandling ikke foretages, når solens stråler er mest kraftige, da du risikerer, at midlet når at fordampe, inden behandlingen virker. Ligeledes vil et regnvejr umiddelbart efter at midlet er påført vaske midlet væk fra fliserne og dermed forringe behandlingen.

Hvornår skal jeg imprægnere fliserne?
Når dine fliser skal imprægneres, er det vigtigt, at de er helt rene først. Skal dine fliser imprægneres umiddelbart efter, at de er blevet vasket, skal dine fliser være helt tørre inden imprægnering påføres. Derudover skal du sikre dig, at imprægneringen når at tørre i 2-3 timer, og fliserne må derfor ikke udsættes for regnvejr i denne periode.

Datablade

Neutralon Klar til brug - TDS
Kelax 50
Imprægnering

halbergs penge

Halbergs giver prisgaranti på udvalgte produkter/ydelser

Vi ønsker at du skal føle dig tryg ved at vælge Halbergs, derfor giver vi dig prisgaranti, med yderligere 5% rabat, hvis du mod forventning skulle få et bedre tilbud, end det vi har givet dig. 

Man kan ikke sammenligne æbler med bananer, og det samme gør sig gældende for de services Halbergs leverer. Vi giver prisgaranti og yderligere 5% rabat til dig, hvis du får et tilbud fra en sammenlignelig virksomhed med et sammenligneligt produkt, hvor prisen er billigere end den pris, du har fået fra Halbergs. Vilkårerne for prisgarantien kan ses herunder:

Sammenlignelige virksomheder

 • Medlem af anerkendt garantiordning, eksempelvis Dansk Byggeri, og derved under Byg Garanti ordningen.
 • Alt arbejde udføres af medarbejdere under dansk overenskomst med 3F.
 • Virksomheden har minimum leveret to årsregnskaber med positivt resultat - din sikkerhed for de kan levere garantien. 

Sammenlignelige produkter/tilbud

 • Nøjagtig antal m2 og eller m3 skal fremgå af tilbuddet vi skal prismatche imod.
 • Produktet der eventuelt installeres skal fremgå af tilbuddet vi skal prismatche imod.
 • Ydelsen der udføres skal specificeres, så det det tydeligt kan ses om det er samme services der leveres. 
 • Produktet/tilbuddet skal være tilgængeligt for alle at købe.

Hvornår gælder prisgarantien

 • Prisgarantien gælder fra du har fået din ordrebekræftelse til arbejdet påbegyndes.
 • Prisgarantien gælder kun på tilbud der er på max 50.000 kr. eller derunder.

Vi giver prisgaranti på flg. produkter:

 • Loftisolering
 • Hulmursisolering
 • Isolering af skunk
 • Fliserens
 • Udskiftning af loftlem

kasper og christopher
På billedet: Kasper og Christopher fra Halbergs.

question halbergs

Skema til sammenligning

Herunder ser du sammenligningskema du kan bruge, når du skal vælge den håndværker der passer bedst til dig!

Du kan hente skemaet i PDF format ved at trykke her.

Sammenligning af haandvaerkere