Tlf.: 86518005
Få gratis konsulentbesøg
Ring til os på 86518005
- alle hverdage 08.00 - 17.00 og Fredag til 16.00
topbillede tagmaling halbergs
loftisolering halbergs
waterdrops

Fliserens med garanti for den BEDSTE pris!

Lav din forespørgsel på en fliserens idag, og få yderligere 15% rabat!

Vores kunder bliver overraskede over, hvor pæne fliser de kan få igen.

3 gode grunde til at få renset fliser

Få dine fliser som nye igen
Med vores rens af fliser, fjernes alt snavs, alger, mos og flisepest fra fliserne.
Boligens værdi stiger
Med pænere fliser får din bolig et pænere udtryk og den stiger derfor i værdi.
Imprægnering beskytter fliserne
Efter fliserensen kan dine fliser imprægneres, så de afviser vandet, der gør at alger og flisepest ikke kan gro på dem.
3 gode grunde til at vælge Halbergs til din fliserens
 • Vi giver en GRATIS algebehandling når vi renser dine fliser. (Værdi 1495,-)
 • Vi er medlem af Dansk Byggeri, som er din garanti for et professionelt stykke arbejde og medarbejdere på dansk overenskomst.
 • Vi har markedets bedste pris på fliserens

Priser på fliserens

Udfyld formularen herunder og modtag din pris pr mail med det samme

Husk, vi giver yderligere 15% rabat på rens af fliser, hvis du laver din forespørgsel idag!

Send prisforespørgsel på fliserens
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Du mangler at udfylde dit post nr.
¨
movie play

Se hvordan vi laver en flisevask

 
*I videoen er der præsenteret tilvalgsprodukter som ekstra fjernelse af ukrudt, algebehandling og udfejning af fugesand.

 

billeder halbergs

Billeder af flisevask

Fliserens
Fliserens
Fliserens
Fliserens
Fliserens

 

waterdrops

15 års garanti ved valg af årlig serviceaftale

Vælger du at tilkøbe årlig serviceaftale, giver vi hele 15 års garanti og kommer hvert år og sikrer, at dine fliser er pæne.

 

Fliserens halbergs

Ofte stillede spørgsmål om beskidte fliser og fliserens

Gennem vores arbejde med at rense fliser og forebygge, at fliserne bliver beskidte igen, har vi opnået stor viden inden for området. Den viden vil vi rigtig gerne dele med dig. Derfor svarer vi her på en række typiske spørgsmål relateret til de problmer, du oplever på dine fliser, hvordan det kan fjernes, og hvordan du forebygger problemerne.

Hvad er flisepest og hvorfor kommer det?

Flisepest er en betegnelse for de ”udslæt” dine fliser får pga. at tilgroninger af lav. Lav er en svampeart, som er karakteriseret ved, at de ikke har nogle rødder og kan klare sig med meget små mængder næring. Derfor kan de gro både på sten, beton og dine fliser. Flisepest kan antage mange forskellige farver alt efter hvilken art, der har taget hjem på dine fliser.

Lever hvor der er fugtigt
Flisepest skal have fugt for at leve, og klarer sig derfor bedst i fugtige områder. Graden af fugtighed kan variere meget på dine flisebelægninger. Her er det primært sollyset og vinden, der har evnen til at udtørre visse områder, og dermed gør det svært for flisepesten at trives der. Derfor ser vi oftere flisepest på de flisebelægninger der ligger på nordsiden af huset. For mod nord er der mere skygge og dermed mindre udtørring.

Ligeledes ses det ofte af flisepesten forsvinder eller svækkes, på den del af belægningen der ligger tættest på huset, og dermed er mest beskyttet mod regn. Flisepest sætter sig oftere og hurtigere på gamle fliser, hvilket skyldes at fliserne med tiden får små opsprækninger og fuger i overfladen, som gør at fugt kan suge ind i materialet.

Vinden er som sagt også en vigtig faktor for udtørring. Der hvor vinden ikke har magt, vil der typisk være mere fugtigt. Derfor ses der bl.a. mere flisepest i områder med smalle passager og mindre områder omkranset af kraftige hække, store buske og plankeværk. Her vil der være mere vindstiller og dermed mere fugtigt. Og typisk vil der samtidig være mindre adgang for sollyset i sådanne områder.

Klarer sig bedst i surt miljø
Ud over tilstedeværelsen af fugt og lys, så trives flisepest også bedst i et surt miljø. Overfalden af nye cementholdige materialer (f.eks. tag og fliser) er basiske, fordi der udskilles hydroxider fra alkalimetaller i den friske cement. Derfor er miljøet på sådanne nye materialer ikke godt for flisepesten. Med tiden dannes der ikke længere hydroxider fra cementen, og syrligheden i regnvandet vil begynde at dominere miljøet på materialets overflade. Dermed at der skabt et surt og attraktivt miljø for flisepesten.

Meget flisepest Flisepest skyldes lav (en rodløs svamp), der vokser i små kolonier på dine fliser.

Hvorfor kommer der mos og alger på fliserne?

Mos og alger er levende organismer, som findes de fleste steder i naturen. Alger er små encellede dyr, som klarer sig de fleste steder, så længe de får lys og fugt. Mos er en plante uden rødder, som derfor kan gro selv på flisebelægninger, så længe der er fugt og lys tilstede. Både mos og alger spreder sig ved at udsende mikroskopiske sporer, som spredes med vinden og bliver til nye individer.

Belægninger der ligger i skyggen er oftere fugtigere, end der hvor solen skinner meget. Derfor finder man oftere alger og mos på belægninger under træer, langs hække og buske, eller på nordsiden af huset, hvor der er mere skygge. Ligeledes kan utætheder i tagrender medføre fugtige fliser, og dermed gunstige forhold for algerne og mosserne. Mos er altid grønt, hvorimod alger kan opleves i både grønne, gule, røde og blålige nuancer.

Mosbelægning Mos på fliserne kan give belægningen en glat overflade.

Hvordan fjerner jeg mos, alger og flisepest?

Den metode du skal bruge for at gøre dine fliser pæne igen afhænger af hvilket problem, du oplever på dine fliser. Alger kan fjernes ved at sprøjte et algemiddel ud over fliserne, men denne metode fjerner ikke mos og flisepest. Afvaskning med fliserens fjerner mos og alger, men flisepesten kan ikke fjernes fuldstændig med denne metode. En kraftig højtryksspuling kan fjerne det hele, men tager utrolig lang tid. I det følgende ser vi nærmere på de forskellige metoder.

Vi har testet de forskellige metoder over for flisepest, alger, mos og ukrudt på flisebelægnigner.Det vi finder er, at flisepest stort set er umulig at få fjernet, med mindre vores krafitge professionelle udstyr anvendes. Mos, alger og ukrudt kan til dels fjernes, men det kræver et stort og fysisk hårdt arbejde.

Kemisk bekæmpelse af alger
Da den primære kilde til grimme fliser skyldes levende organismer (alger, lav og mos), er det oplagt at bruge kemisk bekæmpelse af disse ubudne gæster. Der findes dog kun godkendte midler til bekæmpelse af alger. Så hvis alger er den primære kilde til grimme fliser, kan der anvendes et af de tre godkendte midler:
 • Neutralon – klar til brug
 • Algefri N – klar til brug
 • Flügger facade algefjerner

Fælles for disse produkter er, at de sprøjtes ud over fliserne, hvor de skal side og arbejde for at opnå et godt resultat. Undgå at påføre produktet hvis der er udsigt til regnvejr, da produkterne skal have lov til at arbejde en dags tid, inden det skyldes væk.

Vask med fliserens
Der findes en række forskellige produkter på markedet, som kan anvendes til at rense dine fliser med. Hornum Flisepest Rens har vist gode resultater i forhold til at komme de genstridige plamager af lav (flisepest) til livs. Andre produkter på markedet til afvaskning af flisebelægninger er:
 • Nilfisk Træ- og Fliserens
 • Flügger Fliserens
 • Hornum Belægningsrens
 • Bollerup Jensen Fliserens
 • Borup Fliserens
 • Miller Fliserens

Fælles for disse produkter til fliserens er, at de skal sprøjtes ud over fliserne og derefter børstes grundigt rundt med en kost. Derefter skal det have lov at sidde et stykke tid og opløse snavset, inden der skyldes efter med vand. Processen kan evt. gentages nogle gange, for at opnå et godt resultat.

Anvendelse af fliserens Fliserens hjælper med at løsne møget fra fliserne.

Højtryksspuling af fliserne
Det er oplagt at forsøge at fjerne snavs fra fliserne med en højtryksrenser. Desværre er denne metode meget hård for flisernes overflade, og der er stor risiko for at den spidse stråle med det høje tryk ødelægger fliseoverfladen. Opstår der først fordybninger og ujævnheder i flisens overflade, har alger, lav og mos endnu nemmere ved at sætte sig fast på fliserne.

Det anbefales i stedet for at bruge en terrassevasker, som fordeler trykket over et større områder, og er dermed mere skånsom over for fliserne. Vælger du alligvel at bruge en højtryksrenser, er det vigtigt at strålen indstilles til at være blød, hvis udstyret har sådan en mulighed. Ellers er det vigtigt at strålen ikke føres for tæt på fliserne.

Højtryksspuling af fliser Undgå at spule med en spids stråle tæt på fliserne. Gør istedet for strålen blød og holde afstand til fliserne.

Skånsom rengøring med terrassevasker
En terrassevasker (terrasserenser / flisevasker) er konstrueret som en lille kasse der er åben nedad til, og som kan skubbes rundt oven på fliserne. Neden under kassen er sidder en roterende arm med to højtryksdysser monteret på. Terrassevaskeren tilkobles en højtryksrenser, som leder trykket ud igennem dysserne neden under terrassevaskeren. Det høje tryk får armen med dysserne til at rotere og fordele trykket under terrassevaskeren, som skånsomt vasker snavet af fliserne. Opbygning af flisevasker Inde i flisevaskeren sidder en roterende arm med en dysse i hver ende, der under højt tryk sprøjter vand ned på flisen og får armen til at rotere og fordele vandet jævnt.

Test: Rens af fliser med terrassevasker
På billederne nedenfor ses det hvordan vi tester en terrassevasker af den type der kan købes i et byggemarked eller havecenter. Man kan med fordel anvende terrassevaskeren på et mindre område af gangen. Når området er blevet vasket, er det dækket af beskidt vand. Man er derfor nødt til at feje vandet væk, for at se om man har fået alt snavset med. Vaskning og fejning gentages, ind til det ønskede resultat er opnået.

Sådan bruges fliservaskeren Vand og møg fejes væk for at se resultatet Brug først flisevaskeren på et mindre område. Fej efterfølgende snavs og vand væk fra fliserne for at se om alt møg er fjernet.

Resultatet af at bruge en flisevaskerFlisepest blev siddende
Vores test med flisevaskeren viste, at den kunne fjerne noget af møget og fliserne blev tydeligt lysere. Flisepesten blev dog siddende, lige som kraftigt mos og ukrudt mellem fliserne heller ikke blev fjernet.

Professionelt udstyr: det eneste der fjerner både flisepest, mos, alger og ukrudt
Flisevaskere som anvendes af professionelle viser sig at være mere effektive og fjerner alt snavs på fliserne. Selv den genstridige flisepest forsvinder, når det professionelle udstyr tages i brug. Vi har ikke fundet at nogen anden metode opnår lige så god et resulat som når det professionelle udstyr anvendes.

Resultatet af professionel fliserensFør og efter billede af at bruge det professionelle udstyr til at rense fliser med. Både flisepest, alger, mos og ukrudt er væk.

Hvordan forebygger jeg flisepest, mos og alger?

Tagrendens elementerNår først du har fået renset og gjort dine fliser pæne, vil det være rart hvis de kan forblive sådan så længe som muligt. I det følgende ser vi på hvordan du kan forebygge at dine fliser bliver grimme igen.

Få sol og luft til dine fliser
Som tidligere beskrevet er både alger, mos og flisepest afhængige af, at der er fugtigt for at de kan trives. Disse steder er typisk der, hvor der er mindst vind og sollys. Derfor kan man skabe et mere tørt miljø på fliserne ved at fjerne hække og buske, for på denne måde at få mere ventilation og lys omkring fliserne. Ligeledes kan beskæring af træer give mere sollys til fliserne.
Alger i skyggen Hækken og huset skygger for belægningen, og der opstår derfor alger på fliserne.

Beskyt med et lag imprægnering
Har du først fået gjort dine fliser helt rene, kan det være en fordel at lægge et lag imprægnering ud over dem. Imprægnering gør fliseoverfladen vandafvisende og sikrer dermed, at flisen ikke suger vand og fugt til sig. Da tilstedeværelsen af vand er det underliggende problem, der fører til vækst af alger, mos og flisepest, og ligeledes er årsag til nedbrydning er fliseoverfladen, er imprægnering en særdeles effektiv måde at beskytte sine fliser på.

Imprægneringsvæsken sprøjtes i et tyndt lag ud over fliserne. Brug evt. en ukrudtssprøjte til at fordele imprægneringen jævnt ud over fliserne. Alternativt kan det påføres med en malerrulle. Det er svært at sige, hvornår du har påført nok væske på fliserne. Men når væsken begynder at kunne ses som en mælket substans på fliseoverfladen, ved du, at du har sprøjtet for meget på. På denne måde kan du prøve dig frem og finde ud af hvor meget imprægnering der skal til.

Beskyt mod vækster med et basisk miljø
Som beskrevet tidligere trives alger, mos og flisepest bedst, hvis fliseoverfladen er sur. Derfor kan behandling med en opløsning af kaustisk soda være en måde at holde fliseoverfladen basisk og dermed gøre det svært for væksterne at leve der.

Hvornår skal jeg rense mine fliser?

Du kan, i princippet, vaske og behandle dine fliser året rundt. Men i praksis giver det ofte mest mening at få det gjort i foråret, så du har glæde af de rene fliserne henover sommerhalvåret.

Hvornår skal jeg algebehandle?
Algebehandling der er påført fliserne skal have lov til at sidde et stykke tid, for at virke ordentligt. Derfor er det vigtigt, at algebehandling ikke foretages, når solen bager allerkraftigst, da du risikerer, at midlet når at fordampe, inden behandlingen virker. Ligeledes vil et regnvejr umiddelbart efter at midlet er påført vaske midlet væk fra fliserne og dermed forringe behandlingen.

Hvornår skal jeg imprægnere fliserne?
Når dine fliser skal imprægneres, er det vigtigt at de er helt rene først. Skal dine fliser imprægneres umiddelbart efter at de er blevet vasket, skal dine fliser være helt tørre inden imprægnering påføres. Derudover skal du sikre dig, at imprægneringen når at tørre i 2-3 timer, og fliserne må derfor ikke udsættes for regnvejr i denne periode.

halbergs penge

Halbergs vil give den BEDSTE pris!

Hos Halbergs bestræber vi os på at levere den bedste kvalitet, under de bedste vilkår, til en konkurrencedygtig pris - det er dette, som vi kalder for den BEDSTE pris.

Man kan ikke sammenligne æbler med bananer, og det samme gør sig gældende for de services Halbergs leverer. Når Halbergs fortæller at vi giver den bedste pris, er det den skarpeste pris, som lever op til flg. vilkår: 

 • Vi benytter kvalitets produkter/materialer til at udføre vores arbejder med.
 • Vi er medlem af Dansk Byggeri, og derved under Byg Garanti ordningen.
 • Vores udførende medarbejdere er alle under dansk overenskomst med 3F.
 • Vi vil give dig god rådgivning blandt andet med hensyn til rådgivning af håndværkerfradrag, energitilskud m.v.

Skulle du synes at en pris vi har givet dig, ikke er den bedste pris, så vil vi meget gerne høre fra dig, så vi netop kan gøre det til den bedste pris.

Det betyder meget for os, at du som kunde er helt tryg ved at vælge Halbergs til at udføre arbejder for dig!

kasper christopher og mark
På billedet: Kasper, Christopher og Mark fra Halbergs.

billeder halbergs

Skema til sammenligning

Herunder ser du sammenligningskema du kan bruge, når du skal vælge den håndværker der passer bedst til dig!

Du kan hente skemaet i PDF format ved at trykke her.

Sammenligning af haandvaerkere