Vores telefon nr.: 86518005
Ring til os på 86518005
Man - Tor 08.00 - 17.00 og Fredag 08.00 - 16.00
loftisolering halbergs
papirisolering spar penge halbers

Spar på energien

Vi har samlet en hel liste med tips til, hvordan du kan spare på energien. Nogle af punkterne handler om din adfærd, og andre punkter er investeringer, som ikke kun hjælper dig med at spare på energien, men som også øger værdien på din bolig.

papirisolering hulmur halbers
1. Hulmursisolering
Hvis din bolig har hulmur, kan det betale sig at få blæst papiruldsgranulat ind i hulmuren. Du slipper for kulde og træk fra ydervæggene og sparer derved penge på varmeregningen.

Læs mere om hulmursisolering


halbergs loft
2. Efterisolering af loft
Al varme stiger opad, og derfor er det vigtigt at dit loft er isoleret, da op til 40% af din boligs varme kan gå til spilde med en dårlig loftsisolering. Mange lofter har kun 100 mm isolering på loftet. Vi anbefaler en efterisolering, så der er minimum 400 mm isolering på loftet.

Læs mere om loftisolering 


halbergs oil
3. Drop det gamle oliefyr
Har du et gammelt oliefyr, kan du skifte det ud med et nyt oliefyr eller naturgasfyr eller vælge en helt ny varmekilde, som f.eks. jordvarme. Der kan være mange penge at spare ved at skifte et gammelt oliefyr ud.


halbergs windows
4. Udskift gamle døre og vinduer
Der kan forsvinde rigtig meget varme ud gennem gamle vinduer og døre, og derfor kan det være en rigtig god idé at få dem undersøgt, eksempelvis med termografering. Så kan du undersøge, hvorvidt de skal udskiftes. Når du udskifter vinduer og døre, kan det være en rigtig god idé at få sat energiruder og døre i din bolig - på den måde sikrer du, at så lidt varme som muligt, slipper ud.


stikkontakt halbergs
5. Strøm generelt
Husk altid at slukke for strømmen, når du ikke bruger den. Apparater, der ikke har behov for at have strøm konstant, skal slukkes for - de kan bruge helt op til 200 kr. om året bare ved at være på standbystrøm. Husk at slukke for lyset i dine rum, når du ikke benytter dem. Det er muligt at købe stikkontakter som automatisk tænder for lyset ved rumbevægelse. Disse er gode til eksempelvis toiletter/badeværelser. 


light halbergs
6. Udskift gamle glødepærer med elsparepærer
Gennemgå dine elpærer i hjemmet, og er der nogle gamle glødepærer med glødetråde, så få skiftet dem ud med elsparepærer.


toilet halbergs
7. Udskift gammelt toilet med nyt
Har din bolig et gammelt toilet? Så kan du med fordel skifte det til et nyt og mere vandbesparende toilet.


koleskab halbergs
8. Køleskab og fryser
Har du et gammelt køleskab og/eller fryser, kan det godt betale sig at skifte til et, der er mere energibesparende. Vær opmærksom på at køleskabet/fryseren bruger mere strøm, jo mere det skal køle. Køl derfor ikke køleskabet mere end 5 grader og fryseren mere end -18 grader, for at optimere energiforbruget. Jo koldere der er i de rum hvor køleskab og fryser står, jo mindre strøm bruger de også.


vaskemaskine halbergs
9. Vaskemaskine
Sørg for, at du ikke har en for stor vaskemaskine i forhold til, hvor meget du vasker. Store 7-8 kg. vaskemaskiner anvender mere vand og strøm, når de vasker. Du kan evt. købe koldtvands vaskemiddel og vaske ved en lavere temperatur. Spring forvasken over, medmindre tøjet er meget beskidt. Sørg altid for at vaske en helt fuld maskine - har du kun lidt vask, kan det måske vaskes i hånden. Ved en fuld maskine kan du lige få en knytnæve ind over tøjet i maskinen.


torretumbler halbergs
10. Tørretumbler
Det koster ca. 6 kr. hver gang du benytter tørretumbleren, så benyt den så lidt som muligt. Når du benytter tørretumbleren, så centrifuger tøjet så meget som muligt, da der derved spares energi. Det er vigtigt ikke at overfylde tørretumbleren, da dette forlænger tørretiden og derved energiforbruget.


opvaskemaskine halbergs
11. Opvaskemaskine
Vask altid på et så kort program som muligt, med den laveste temperatur som muligt, der skal til for at opvasken bliver ren. Ved at vaske med 50/55 grader frem for 65 grader, kan man spare helt op til 10-20 procent i strøm.


ovn halbergs
12. Ovn
En ovn bruger meget strøm, derfor kan der være mange penge at spare, hvis man bruger den optimalt. Mad, der skal have samme temperatur, stilles i ovnen på samme tid. Har du nogle retter som er frosne, kan du med fordel tø dem op i god tid i køleskabet, inden du sætter dem i ovnen. Energistyrelsen har regnet ud, at man på den måde kan man spare helt op til 25% strøm. Har man nogle små retter, der kan tilberedes i en mikrobølgeovn, kan man spare helt op til 75% strøm, fremfor at benytte ovnen.


emhaette halbergs
13. Emhætte
En emhætte bruger mere strøm, jo mere der skrues op for den. Generelt kan man sige at en emhætte bruger 1,5 gange mere strøm på højeste niveau fremfor laveste niveau. Skru derfor først helt op, når der er behov for det. Rens emhætten for fedt minimum 1 gang om måneden, da fedtet hæmmer emhættens funktionalitet.


tv halbergs
14. Benyt TV'et korrekt
Ser du ikke TV, så sluk for det, og brug det ikke som en radio. Ældre TV apparater bruger op til 200 kr. om året, bare i standby strøm. Så sørg for, at der er slukket helt for TV'et og evt. andre apparater, som du benytter til TV'et.


water drop halbergs
15. Cirkulationspumpe
En cirkulationspumpe sender det varme vand rundt i din bolig, når den skal opvarmes. Har du en gammel cirkulationspumpe vil det være energibesparende at skifte til en nyere. En nyere cirkulationspumpe bruger 4-5 gange mindre strøm end en gammel.


termostat halbergs
16. Termostat/Radiatorventil
Har du gamle termostater/radiatorventiler på dine radiatorer, kan der være store besparelser ved at skifte dem til nyere og mere energisparende modeller. Du opnår sammentidig et bedre indeklima.


vandhane halbergs
17. Vandhane
Lad kun vand komme ud af dine vandhaner, når du benytter den vand, der kommer ud. Lad være med at lade vandet løbe for, at det skal blive koldt, fyld istedet en flaske op og stil i køleskabet. Husk ligeledes at slukke for vandet, når du børster tænder. Det er muligt at købe vandhaner med scensorer, som kun tænder, når der er aktivitet under vandhanen. På denne måde sikrer du, at du ikke bruger mere vand end der er behov for.


halbergs sun
18. Invester i solceller 
Det er en noget mindre økonomisk gevinst, man kan opnå ved at investere i solceller idag, hvis man sammenligner med år 2012. Men det kan stadigvæk godt betale sig, primært fordi at prisen for solceller er faldet markant de seneste år.