Vores telefon nr.: 86518005
Ring til os på 86518005
- alle hverdage 08.00 - 17.00 og Fredag til 16.00.
Halbergs medarbejdere
loftisolering halbergs
house halbergs

Isolering af skunken: Er det nødvendigt?

En velisoleret skunk kan gøre underværker for dit varmeforbrug, dit indeklima og dit CO2-udslip. Jo færre kolde flader der er i boligen desto mindre varmespild.

Læs mere om isolering af skunk her

house halbergs

Hvad er en skunk?
I rigtig mange boliger er loftrummet benyttet til beboelse. De fleste af disse boliger har en skunk. En skunk laves ved, at der bliver sat en lodret væg op, som går fra skråvæggen ned til gulvet. Skunken er hulrummet bag ved denne skunkvæg og ud mod taget. Skunken bliver ofte brugt som opbevaringsrum.

Hvad er fordelene ved at få skunken isoleret?
For at holde på varmen i boligen, er det nødvendigt, at man får den isoleret grundigt ved alle kolde flader. Skunken er et af de steder, men nemt kommer til at overse, men også her har isolering en stor betydning.

Der er adskillige fordele ved at få skunken i din bolig isoleret:

• Bedre indeklima
• Øget comfort
• Forøgelse af boligens værdi
• Mindre træk
• Varmere overflader
• Lavere varmeregning

Hvordan isoleres skunken?
Først undersøges der, om der er en tæt dampspærre. Er der en gammel dampspærre i konstruktionen skal den enten tætnes og genbruges eller fjernes og erstattes med en ny. Er der ingen dampspærre skal der etableres en ny, således at fugtskader forhindres i skunken. Herefter isoleres skunken. Både skunkvæggen ind mod loftsrummet og skunkgulvet ned mod etageadskillelsen skal isoleres. Hvis der er rør i skunkrummet, isoleres skråvæggen over skunken i stedet, så rørene kommer til at ligge på den indvendige side af isoleringen. På den måde minimerer man risikoen for frostsprængninger.

Det vigtigt, at skunken bliver isoleret korrekt, da der ellers er risiko for fugt og dermed råd eller svampeangreb. Da der har været en kraftig stigning i antallet af svampeskader i skunkrum de seneste år har forsikringsselskaberne strammet deres regler. De dækker derfor ikke skader, hvis efterisoleringen ikke er udført korrekt.

Læs mere om skunkisolering