Vores telefon nr.: 86518005
Ring til os på 86518005
- alle hverdage 08.00 - 17.00 og Fredag til 16.00.
hulmursisolering halbergs
halbergs small hulmursisolering
house halbergs

Hvad er hulmursisolering?
I Danmark består ydervæggene på mange boliger af to mure – en indvendig mur og en udvendig mur. En hulmursisolering er en isolering af det rum, der er mellem de to mure.

Hvad er fordelene ved at få foretaget en hulmursisolering?
Der er adskillige fordele ved at få foretaget en hulmursisolering:

• Dit varmeforbrug sænkes, hvilket betyder besparelser på varmeregningen
• Du undgår træk fra utætte vægge
• Du slipper for kuldenedfald fra kolde overflader
• Du minimerer risikoen for, at der opstår fugtskader på dine ydervægge
• Du sænker CO2-udslippet fra din bolig
• Du får et bedre indeklima i din bolig

Hvordan ved jeg, at min bolig trænger til en hulmursisolering?
Træk og kulde i boligen samt en høj varmeregning, er normalt tegn på, at boligen trænger til efterisolering. Det er en god idé at undersøge og vurdere, om ydervæggene i din bolig kan og bør hulmursisoleres.

Selvom din bolig er blevet hulmursisoleret, så kan din bolig stadig være utæt. Isoleringen i hulmuren kan med tiden have fået fugt, den kan være faldet sammen, eller der kan være kuldebroer i muren. Alt dette kan sænke effekten af din hulmursisolering og forøge din varmeregning. Det kan derfor være fornuftigt at få undersøgt, om din hulmursisolering er optimal, hvis du oplever træk og kulde i din bolig.

Tilstanden på dine ydervægge kan undersøges gennem en termografering, som afslører, hvor der er kuldebroer, og hvor der siver varme ud. Efter hulmursisoleringen er blevet udført kan du få foretaget en ny termografering, så du kan sikre dig, at arbejdet er blevet udført korrekt.

Hvordan udføres en hulmursisolering?
En hulmursisolering udføres ved, at fjerne nogle af murstenene eller bore et mindre hul i den udvendige mur. Herefter blæser man isoleringsgranulat ind gennem hullerne. Selvom det er relativt simpelt og billigt at isolere hulmure, så anbefales det, at du får arbejdet udført af fagmænd, da det ikke er gør-det-selv-arbejdet.

Læs mere om isolering og se priser her