Vores telefon nr.: 86518005
Ring til os på 86518005
- alle hverdage 08.00 - 17.00 og Fredag til 16.00.
algebehandling fh halbergs
algebehandling mobile top
loftisolering halbergs
algerens halbergs
algebehandling: Derfor skal du bekæmpe alger på din bolig.
Er der grimme alger på overfladerne på din bolig? Alger kan være utrolig skadelige for din bolig og få den til at se misligholdt og nedslidt ud. Kom algerne til livs med en algebehandling i det tidlige forår. En algebehandling beskytter din bolig mod de skadelige alger og får den til at se pænere ud.

Hvad er algebelægninger og hvorfor opstår de?
Ager er helt små planter, som findes overalt i naturen. De alger, der vokser på overfladerne på din bolig, er oftest grønne, men de kan også være røde eller brune. Alger trives bedst på fugtige overflader, da fugtigheden gør at de er i stand til at gro. Ud over fugt har alger også behov for sol og næringsstoffer for at kunne udvikle og formere sig. På trods af at sol er vigtig for algernes vækst, så trives de ikke med alt for meget sol, da det får dem til at udtørre. Derfor finder du sjældent alger på sydvendte overflader af din bolig.

På hvilke overflader kommer der ofte alger?
På boligen ses alger ofte på overflader så som tagsten og tagplader, facader og sokler, terrasser, fliser og træværk.

Læs mere om algebehandling og se priser her

Hvorfor skal du beskytte din bolig mod alger?
algebehandling er vigtig, da alger kan ødelægge din bolig. Alger kan nedbyde den overflade de vokser på, så den revner, hvilket kan medføre frost- og rådskader. Hvis der f.eks. er belægninger af alger på dit tag, så kan det transportere fugt ind under tagpladerne, hvilket kan få dem til at sprække. Alger kan også gøre overfladerne på din bolig glatte, og forvandle din terrasse eller gangsti til en farlig glidebane. Sidst, men ikke mindst, får alger din bolig til at se nedslidt og misligholdt ud. Alt dette kan du undgå ved at få foretaget algebehandling på din boligs udendørs overflader.

Hvordan udføres en algebehandling?
Ved en algebehandling sprøjtes overfladen med en væske, som desinficerer den. Væsken bekæmper algerne ved at trænge ind i dem og dræbe deres rødder, så algerne slipper overfladen. Hermed forhindres det, at algerne udvikler sig til mos.
De døde alger skylles væk med rent vand. På større områder, så som dit tag, vil de døde alger lidt efter lidt blive skyllet væk af nedbør.

Hvor ofte bør man få foretaget algebehandling?
Udsatte områder, der erfaringsmæssigt giver grobund for alger, bør behandles hvert eller hvert andet år. Ved regelmæssig algebehandling sørger du for, at din bolig holder sig pænere i længere tid.

Læs mere om algebehandling og se priser her