Vores telefon nr.: 86518005
Ring til os på 86518005
- alle hverdage 08.00 - 17.00 og Fredag til 16.00.
loftisolering halbergs
Sprayikon

Algerens med virkningsgaranti eller pengene retur - og lige nu med 500 kr rabat!*

Boligejere der får renset deres tag for alger, forlænger levetiden på taget væsentligt!

3 gode grunde til at rense alger af dit tag
 • Levetiden på dit tag forlænges væsentligt
 • Dit tag, og derved hele din bolig ser meget pænere og vedligeholdt ud
 • Behandlingen af taget kan gøres fra jorden, uden færdsel på taget
3 gode grund til at vælge Halbergs til din algerens
 • Vi er medlem af Dansk Byggeri, som er din garanti for et professionelt stykke arbejde og medarbejdere på dansk overenskomst.
 • Vi udfører behandling på både tag og fliser
 • Vi har virkningsgaranti - ellers får du dine pengene tilbage
Pengeikon

Priser på algerens - Lige nu 500 kr rabat!*

Bestil nu og vi kontakter dig for at aftale endelig udførsel af en algerens.

Vi giver 500 kr. i rabat, hvis du vælger en årlig rensning!

 
Udfyld formularen herunder, for at bestille en algerensning, med virkningsgaranti eller pengene tilbage garanti.

Vi sender først en regning når vi har renset din bolig for alger - det synes vi er rimeligt!

Send bestilling på algebehandling med virkningsgaranti!

Du skal vælge ca. antal m2
Vælg hvor mange plan huset er på
Der skal udfyldes minimum 1

* Ingen binding.
Vælg om du ønsker årligt abonnement

Invalid Input
Feltet skal udfyldes
Feltet skal udfyldes
Feltet skal udfyldes
Feltet skal udfyldes
Feltet skal udfyldes
Invalid Input


Sprayikon

Se hvordan vi udfører en algerensning

 
Sprayikon

Før- og efterbillede af huset der renses for alger i videoen

Før- og efterbillede af algerensningSprayikon

Algerensning med virkningsgaranti eller pengene tilbage!

Det er vigtigt at bekæmpe mos og alger. Eksempelvis hvis der er mos og alger på dit tag, kan det være årsagen til at dit tag nedbrydes, da rødderne går ind i tagpladerne og ødelægger dem.

Behandling mod alger kan eksempelvis udføres flg. steder:

 • Tag
 • Terrasser
 • Indkørsler
 • Murværk

Algerensning af tag
Ved en algerensning af taget, desinficeres hele taget med et hvidt lag skum. Skummet trænger ind i algerne og dræber dem. Dette forebygger at algerne med tiden ikke kan udvikle sig til mos.

Hvorfor er det vigtigt at beskytte boligens tag mod alger?
Hvis der er alger og mos på dit tag, kan det skade taget i en sådan grad, at det skal skiftes der hvor algerne er. Årsagen hertil er at mos og alger kan slå rødder ned i taget og ødelægge tagpladerne. Yderligere holder mos og alger på fugt, som i vinterperioden kan give frostsprængninger oppe på dit tag. Så den rette vedligeholdelse i tide, sikre levetiden på dit tag.

Hvor ofte skal et tag renses for alger?
For helt at eliminere alger på dit tag, og det skal holde sig pænt og funktionelt, skal du rense taget for alger 1 gang om året. Er du interesseret i dette, kan du kontakte os for et algeservice abonnement.

Hvordan virker behandlingen?
Vi sprøjter algemiddle på de områder hvor der er alger. Algerne vil derefter dø, og give slip på belægningen. Vind og vejr vil nu stå for at skylle algerne væk fra belægningerne hvor vi har sprøjtet algefjerner på.

Begrænsninger ved høje huse
Der må max være 5 meter op til tagrenden for at vi kan behandle dit tag korrekt.

Pengeikon

Priser på algerensning - Lige nu 500 kr rabat!*

Bestil nu og vi kontakter dig for at aftale endelig udførsel af algerensning.

Vi giver 500 kr. i rabat, hvis du vælger en årlig behandling!

Pengeikon

Bestil algerensning med virkningsgaranti med det samme

Udfyld formularen herunder, for at bestille en algerensning, med virkningsgaranti eller pengene tilbage garanti.

Vi sender først en regning når vi har renset din bolig for alger - det synes vi er rimeligt!

 
Send bestilling på algebehandling med virkningsgaranti!

Du skal vælge ca. antal m2
Vælg hvor mange plan huset er på
Der skal udfyldes minimum 1

* Ingen binding.
Vælg om du ønsker årligt abonnement

Invalid Input
Feltet skal udfyldes
Feltet skal udfyldes
Feltet skal udfyldes
Feltet skal udfyldes
Feltet skal udfyldes
Invalid Input


Sprayikon

Sådan virker garantien: Virkningsgaranti eller pengene tilbage

Når du får algerenset af Halbergs, skal du indenfor max 3 dage, tag et billede af de flader der er blevet behandlet. Efter 6 måneder, tager du igen et billede af de flader der er blevet behandlet, og er der ingen forskel at se, så bestemmer du selv om vi skal komme igen og algebehandle uden beregning, eller om du ønsker at få pengene tilbage - det er dit valg. Bemærk, at såfremt dine flader er meget algeramte, kan det tag flere behandlinger at få dem helt algefri.

Når du har fået algerenset, skal du udfylde formularen du finder her: https://www.halbergs.dk/virkningsgaranti

Sprayikon

Ofte stillede sprøgsmål om alger og algerensning

Gennem vores arbejde med at bekæmpe og forebygge algevækst, har vi opnået stor viden inden for området. Den viden vil vi rigtig gerne dele med dig. Derfor svarer vi her på en række typiske spørgsmål relateret til alger og de problmer du oplever med algerne.

Hvad er alger?

Du kan finde alger nærmest overalt i din have - på taget, fliserne, terrassen, plankeværket, træerne, havemøblerne, osv. Ofte ses de som grønne belægninger, mens de andre gange fremstår i mere grå og sorte nuancer.

Sådan formerer alger sig
Alger formerer sig ved at udsende mikroskopiske sporer der spreder sig med vinden. Sporer der lander på fugtige steder vil kunne etablere sig der og begynde at vokse sit til store tydelige kolonier. Det er altså hverken sporerne eller de enkelte levende alger, som du ser, men kolonier af millioner af alger, der har fundet sig tilrette i din have.

Alger på tag Det grønne skær af alger på taget er ikke til at tage fejl af.

Livsgrundlagt for alger
De alger vi har problemer med i haven og på bygninger, er det der kaldes for mikroalger. Denne gruppe af alger består af mikroskopiske encellede organismer (levende væsner), som for de flestes vedkommende lever ved at lave fotosyntese. Fotosyntese der den proces der også forgår i planter, hvor planten udnytter solens lys sammen med vand og CO2 til at producere den energi og det byggemateriale (kulstof) som organismen lever af. Som restprodukt fra fotosyntesen udskilles ilt. Det betyder, at tager man lys eller vand fra algerne, så dør de.

Størrelsen af alger
De enkelte mikroalger findes i størrelser fra 0,001 mm til 0,5 mm, hvilket gør dem så små, at vi kun lige kan se de største af dem med det blotte øje. Problemet med alger er, at de vokser i kolonier. Og har de først etableret sig et sted hvor de trives godt, kan de vokse meget hurtigt. Nogle kolonier af mikroalger kan vokse så hurtigt, at de hver eneste dag fordobler størrelsen af kolonien.

Alger på fliser Alger ses ofte som grønne belægninger på fliser, tage eller træværk.

Hvor vokser algerne, og hvorfor vokser de der?

Alger er afhængige af både vand og lys for at kunne leve. Udendørs er der altid lys nok tilstede til at algerne kan klare sig. Kun hvis området decideret dækkes til med en presenning eller lignende, vil der blive så mørkt at det kan tage livet af algerne.

Fugtighed er afgørende
Til gengæld kan graden af fugtighed variere meget i din have og på dine bygninger. Her er det primært sollyset og vinden, der har evnen til at udtørre visse områder, og dermed gør det svært for algerne at trives der. Derfor ser vi oftere alger på nordvendte sider af taget, træerne, plankeværket, og på de flisebelægninger der ligger på nordsiden af huset. For mod nord er der mere skygge og dermed mindre udtørring.

Alger sætter sig oftere og hurtigere på slidte overflader, så som et gammelt tag, murværk eller gamle fliser. Det skyldes at sådanne materialer med tiden får små opsprækninger og fuger i overfladen, som gør at fugt kan suge ind i materialet. Og er der først fugt tilstede, er der skabt et attraktivt miljø for algerne.

Tage med lav hældning vil være mere fugtige end tage med stor hældning, da vandet har svære ved at komme væk fra de mere flade tage. Derfor ser man ofte flere alger på flade tage og tage med lav hældning.

Vinden er som sagt også en vigtig faktor for udtørring. Der hvor vinden ikke har magt, vil der typisk være mere fugtigt. Derfor ses der bl.a. flere alger i områder med smalle passager og mindre områder omkranset af kraftige hække, store buske og plankeværk. Her vil der være mere vindstiller og dermed mere fugtigt. Og typisk vil der samtidig være mindre adgang for sollyset i sådanne områder.

Påvirkes af surheden
Ud over tilstedeværelsen af fugt og lys, så trives alger også bedst i et surt miljø. Overfalden af nye cementholdige materialer (f.eks. tag og fliser) er basiske, fordi der udskilles hydroxider fra alkalimetaller i den friske cement. Derfor er miljøet på sådanne nye materialer ikke godt for algerne. Med tiden dannes der ikke længere hydroxider fra cementen, og syrligheden i regnvandet vil begynde at dominere miljøet på materialets overflade. Dermed at der skabt et surt og attraktivt miljø for algerne.

Alger på plankeværk På skyggefulde steder, hvor hegnet ofte er fugtigt, spreder algerne sig hurtigt.

Hvad er problemet med alger?

Først og fremmest er alger et kosmetisk problem. Det er bare ikke særlig kønt at se på et tag eller en flisebelægning, der er stedvist dækket af algebelægninger. Derudover kan voldsom algevækst give glatte overflader, hvilket kan gøre belægninger farlige at færdes på.

Et andet problem med algerne er, at et lag af alger holder på fugten i det materiale hvorpå de vokser. Når frosten sætter ind, vil vandet i materialet begynde at udvide sig, og der vil ske en kraftig frostsprængning og nedbrydning af materialet. Dermed vil algerne være med til at accelerere nedbrydningen af f.eks. dit tag og dine fliser, og andre materialer hvorpå algerne vokser.

Alger på campingvogn Algebelægninger sætter sig hvor som helst og får de angrebne områder til at se grimme og kedelige ud.

Hvordan slipper jeg af med algerne?

Nedenfor gennemgår vi en række muligheder, der kan bruges, når du gerne vil slippe af med algerne

Slib algerne væk
Algerne på dine fliser kan slibes væk ved at overhælde dem med strandsand. Brug derefter en kost til at skubbe sandet rundt på fliserne, og på denne måde slibe algerne væk fra flisens overflade.

Højtryksspuling
Med en højtryksspuler kan du i de fleste tilfælde vaske algerne væk fra både dine facader, fliser, plankeværk og havemøbler. Når det kommer til dit tag, er udfordringen typisk at komme op og få adgang til taget. Særligt hvis dit hus er højt, eller dit tag har en stor hældning, kan højtryksspuling være en umulig opgave. Men højtryksspuling af overflader kan tage utrolig lang tid, da man er nødt til stille og roligt at tage et lille område af gangen.

Både for dine fliser, din facade og dit tag, skal du være opmærksom på, at en hård stråle fra højtryksspuleren kan gøre skade må materialets overflade. Det er derfor vigtigt, at du bruger en højtryksrenser, hvor strålens intensitet kan justeres til at være mere blød, så du ikke beskadiger det materiale som skal vaskes.

Højtryksspuling af fliser Det kan tage lang tid at vaske algerne væk med en almindelig højtryksrenser.

Vask med sæbevand
For havemøblernes vedkommende, hvor omfanget af den tilgroede overflade er overskuelig, kan algerne med fordel vaske væk med sæbevand og en klud. Det giver en langt mere skånsom rengøring end ved at anvende en højtryksrenser.

Vask med fliserens, murrens, tagrens eller trærens
Der findes en række produkter, som du kan bruge til at vaske algerne væk fra de steder hvor de har etableret sig. Alt efter om dette er på fliserne, dine murer, på taget eller på plankeværket, findes der et rensemiddel der passer til netop den type materiale som algerne gror på. Følgende liste udgør bare nogle af de produkter der findes på markedet:
 • Nilfisk Træ- og Fliserens
 • Hornum Belægningsrens
 • Sadolin Husrens
 • Clean care Mur og tagrens
 • Pinotex Trærens
 • Sadoling Husrens

Fælles for disse produkter er at du først vasker området en gang i en opløsning af produktet. På denne måde får du det øverste og mindre genstridige snavs af. Derefter påfører du et nyt lag af renseproduktet og lader det virke et par dage, inden du vasker efter med rent vand.

Husk at læse brugsanvisningen på det produkt du vælger, inden du går i gang. På denne måde sikrer du dig den mest optimale anvendelse af produktet.

Vaske af fliser med fliserens Fliserne vaskes og skrubbes grundigt med en opløsning med fliserens. Fliserensen får lov til sidde på i et døgns tid, inden det vaskes af igen.

Test: Algerensning ved brug af fliserens
Vi lavede en test, hvor vi anvendte Hornum Belægninsrens til at vaskede et område fliser med alger på.

Før brug af fliserens Sådan så belægningen ud, inden vi gik i gang med at vaske det markerede område med fliserens.

Efter brug af fliserens Efter at fliserne er blevet vasket i fliserens, ses det at algerne er forvundet inden for det markerede (vaskede) område.

Vi skal dog bemærke, at det er et stort og fysisk hårdt arbejde at vaske alger væk på denne måde.

Vask med en terrassevasker
En terrassevasker (terrasserenser / flisevasker) er konstrueret som en lille kasse der er åben nedad til, og som kan skubbes rundt oven på fliserne. Neden under kassen er sidder en roterende arm med to højtryksdysser monteret på. Terrassevaskeren tilkobles en højtryksrenser, som leder trykket ud igennem dysserne neden under terrassevaskeren. Det høje tryk får armen med dysserne til at rotere og fordele trykket under terrassevaskeren, som skånsomt vasker snavet af fliserne.

Opbygningen af en flisevasker Her ses den side af fliserenseren der vender ned mod fliserne.

Flisevasker tilkoblet højtryksrenser Flisevaskeren tilsluttes en højtryksspuler, som under højt tryk sender vand ud igennem den roterende vinge under flisevaskeren.

En terrassevasker er væsentlig mere skånsom end at bruge højtryksspuleren når den anvendes på fliser eller terrasser. Derudover går arbejdet også en smule hurtigere på denne måde.

Test: Algerens med terrassevasker
På billederne nedenfor ses det hvordan vi tester en terrassevasker af den type der kan købes i et byggemarked eller havecenter. Man kan med fordel anvende terrassevaskeren på et mindre område af gangen. Når området er blevet vasket, er det dækket af beskidt vand, og man er derfor nødt til at feje vandet væk, for at se om man har fået alt snavset med. Vaskning og fejning gentages, ind til det ønskede resultat er opnået.

Anvendelse af flisevaskeren

Vand fra flisevaskeren fejes væk Brug først flisevaskeren på et mindre område. Fej efterfølgende snavs og vand væk fra fliserne for at se om alt møg er fjernet.

Resultet af at anvende en flisevasker Vores test med flisevaskeren viste, at den sagtens kunne fjerne de algebelægninger der var på fliserne. Fliserne blev tydeligt lysere i det område hvor vi bruge flisevaskeren, sammenlignet med de områder hvor vi ikke havde brugt den. Desværre udgør problemet på fliserne typiske ikke kun alger. Mos, ukrust og flisepest er også en del af problmet. Og her var flisevaskeren fra byggemarkedet ikke graftig nok til at fjerne problemet.

Kemisk bekæmpelse af alger
Alger kan også bekæmpes med kemiske midler, som trænger ind i algerne og dræber dem. Fordelen ved at bruge algemidler er at det kan sprøjtes på. Det betyder at områder som tage, mure, og plankevæk, som måske ikke er så nemme at komme til, kan behandles på stor afstand. De følgende tre midler er de eneste eksisterende midler der er godkendt af Miljøstyrelsen til bekæmpelse af alger:
 • Neutralon – klar til brug
 • Algefri N – klar til brug
 • Flügger facade algefjerner

Når du vælger at anvende et algemiddel slipper du for alt det fysiske arbejde der ligger i at vaske algerne af. Generelt er de produkter du kan købe klar til at sprøjte på de udsatte områder, og du skal blot vente nogle dage på at midlet virker og tager livet af algerne. Med tiden vil regnen skylle de døde alger væk. Hvis ikke du vil vente på det, kan du skylle og børste fliserne med vand og kost.

Påføring af algemiddel på fliserAlgemidler påføres nemmest fliser eller træterrasser ved at overhælde midlet ved hjælp af en vandkande med brusehoved.

Hvornår skal algerne bekæmpes?

Hvis du vil sikre dig, at du ikke ser noget til alger i dine have og på dine bygninger, bør du ofte fjerne og forebygge algevækst. Hvis det kommer til at vaske algerne væk, kan du gøre det når som helst, så længe det ikke er frost- eller regnvejr. Men i praksis giver det mest mening og størst værdi at vaske af om foråret, lige før du begynder at opholde dig mere ude i din have.

Behandling af alger Det tidlige forår er et godt tidspunkt at fjerne algerne, så udearealerne er klar til sommeren.

Vælger du at fjerne algerne med et algemiddel, er det tilstrækkeligt at anvende algebehandling en gang årligt. Men for områder hvor algevæksten er voldsom og hurtigt vender tilbage efter endt behandling, kan det være nødvendigt at udføre behandlingen to gange årligt.

Skal du kun behandle en enkelt gang, er det tidlige forår det bedste tidpunkt. Der går typisk 1-2 måneder fra behandlingen udføre og ind til algerne er væk. Derfor er vil en behandling i det tidlige forår, sikre at algerne er væk når du begynder at bruge haven sidst på foråret.

Er algerne vendt tilbage når du kommer frem til efteråret, er det en god ide at behandle endnu engang der. Så er algerne slået ned inden det fugtige efterår og vinter, og man sikrer sig dermed at algerne ikke er nær så kraftige når det bliver forår igen.

Algebehandling der er påført fliserne skal have lov til at sidde et stykke tid, for at virke ordentligt. Derfor er det vigtigt, at algebehandling ikke foretages, når solen bager allerkraftigst, da du risikerer, at midlet når at fordampe, inden behandlingen virker. Ligeledes vil et regnvejr umiddelbart efter at midlet er påført vaske midlet væk fra fliserne og dermed forringe behandlingen.

Hvordan forebygger jeg at algerne vender tilbage?

Algevækster kan forebygges på forskellige måder. Men genneralt kan man sige at det handler om at skabe et miljø, der gør det svært for algerne at leve der. I det følgende gennemgår vi nogle af de muligheder der er for at gøre livet svært for algerne.

Udtørring med sol og vind
Tagrendens elementerHvis du har mange træer og buske der skygger omkring din terrasse, facader og tage, kan du garanteret se, at der er mere algevækst på disse steder. Ved at beskære eller fjerne disse træer og buske, får du mere sol og vind til området og dermed større udtørring. Et tørt miljø gør det svært for algerne at leve.

Imprægner og hold fugten ude
Imprægneringsprodukter baserer sig på nano-teknologi, og har de senere år vundet stor popularitet. Imprægnering har den særlige evne at den danner et en vandafvisende hinde oven på det materiale den påføres. Samtidig er imprægneringen udviklet sådan at den fugt der allerede måtte befinde sig inde i materialet kan diffundere ud gennem imprægneringen.

Der findes en hel række imprægneringsprodukter der er udviklet til forskellige typer overflader. Nogle eksempler på de produkter der kan købes er:

 • Bollerup Jensen Fliseimprægnering
 • Faxe Fliseimprægnering
 • MV Murværksimprægnering
 • NanoCover Murværk
 • NanoCover Træ+Sten

Imprægnering skal påføres efter at overfladen af materialet er vasket helt ned. Imprægneringsvæsken har typisk en mælkehvid farve når det kommer ud af dunken, men danner en fuldstændig usynlig hinde oven på flisen når den er tørret og hærdet. Væsken påføres nemmest ved at anvende en form for væskeforstøver, så som en rygsprøjte. Væsken fordeles jævnt ud over belægningen, og der påføres væske ind til man kan begynde at ane den mælkehvide farve fra væsken. På dette tidspunkt har flisen fået så meget væske, at den er mættet.

Undgå at påføre imprægnering mens det regner. Lad imprægneringen side et døgns tid på belægningen (gerne i solskind) og hærde op, før belægningen tages i brug igen.